Trump hyökkäsi Facebookia ja Twitteriä vastaan – väittää somejättien työskentelevän yhteistyössä demokraattien kanssa

Sosiaalisen median jättiläiset ovat poistaneet sivuiltaan vihapuhetta levittävien provokaattoreiden profiileja. Presidentti Trumpia tämä ei miellytä.

Donald Trump
Donald Trump
Donald TrumpMandel Ngan / AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on viikonlopun aikana hyökännyt lukuisia kertoja Facebookia ja Twitteriä vastaan ja väittänyt somejättien työskentelevän yhteistyössä niin demokraattien kuin ”valemediankin” kanssa.

Trumpin on vaikeaa sulattaa Facebookin päätöstä poistaa muun muassa äärioikeistolaisten provokaattoreiden profiileja, joiden yhteisöpalvelu on katsonut sisältävän ja levittävän vihapuhetta.

Lähtöpassit palvelusta saivat muun muassa salaliittoteoreetikko Alex Jones sekä konservatiivien kannattaja, näyttelijä James Woods, joka tunnetaan Trumpin vankkana tukijana. Niin ikään juutalais- ja homovastaisen islamistin Louis Farrakhanin profiili poistettiin yhteisöpalvelusta.

– Meillä on aina ollut tapana antaa porttikielto niille ihmisille tai organisaatioille, jotka mainostavat tai käyttävät väkivaltaa, riippumatta heidän ideologiastaan, perusteli Facebookin edustaja.

Trump näkee asian kuitenkin toisin. Presidentin mukaan somejätit levittävät palveluissaan ennakkoluuloja konservatiiveja vastaan – asia, jonka sekä Facebook että Twitter ovat toistuvasti kiistäneet.

Presidentti ilmoitti perjantaina ”seuraavansa tarkkaan Amerikan kansalaisten joutumista sensuurin kohteiksi someyhtiöiden alustoilla”.

Trump jatkoi lauantaina Twitter-hyökkäyksiään väittämällä, että somejätit työskentelevät yhteistyössä ”valeuutismedian ja demokraattien kanssa ymmärtämättä, millaisia ongelmia ne aiheuttavat itselleen.”

Presidentti hyökkäsi hiljattain Twitteriä vastaan väittämällä, että palvelu ”ei kohtele häntä hyvin, koska hän on republikaani.” Pian tämän jälkeen Trump tapasi Valkoisessa talossa Twitterin toimitusjohtajan Jack Dorseyn. Presidentti kuvaili tapaamista mahtavaksi.

Aiheesta lisää:

Trump ramps up attacks on Facebook, Twitter (siirryt toiseen palveluun)

Facebook poisti vihapuhetta sisältäneitä profiileja

Lähteet: AP