Rinne jatkaa hallitustunnusteluja – tänään kahdenkeskiset tapaamiset perussuomalaisten, kristillisten ja keskustan kanssa

Tiistaina odotetaan tietoa jatkoon pääsevistä puolueista.

hallitusneuvottelut
Hallitustunnustelija Antti Rinne mediatilaisuudessaan eduskunnan valtiosalissa vappuaattona
Hallitustunnustelija Antti Rinne mediatilaisuudessaan eduskunnan valtiosalissa vappuaattonaMarkku Ulander / Lehtikuva

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne aloittaa tänään kahdenkeskiset tunnustelut hallituksen muodostamiseksi. Rinne on kutsunut iltapäivällä käytäviin keskusteluihin kristillisdemokraattien, perussuomalaisten ja keskustan edustajat.

Mukana tapaamisissa ovat Rinteen lisäksi SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin, ryhmänjohtaja Antti Lindtman, ryhmän varapuheenjohtaja Suna Kymäläinen ja puoluesihteeri Antton Rönnholm.

Muilta puolueilta odotetaan paikalle puoluejohtajia ja eduskuntaryhmien johtoa. Jokaiseen tapaamiseen on varattu tunti. Tapaamisia jatketaan huomenna maanantaina, jolloin vuorossa ovat vihreät, vasemmistoliitto, RKP ja viimeisenä kokoomus.

Rinteen odotetaan kertovan tiistaina, minkä puolueiden kanssa hän alkaa käydä varsinaisia neuvotteluja hallituksen muodostamisesta.

Hän sanoi lauantaina Helsingin Sanomien (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa tavoittelevansa selkeää enemmistöhallitusta, jossa ei synny tilannetta, jossa yksi pieni puolue pääsisi vaa'ankieliasemassa dominoimaan.

Hän sanoi myös uskovansa, että sekä kokoomus että keskusta ovat aidosti valmiita lähtemään hallitusneuvotteluihin.