Missä viipyy vauva? Kuninkaalliset fanit odottavat jo innolla Harryn ja Meghanin (ja kuningattaren) lasta

Brittitabloidit pohtivat jo, pitääkö synnytys käynnistää. Independent kertoo, että vauvan laillinen huoltajuus kuuluu itse asiassa kuningattarelle.

Kuninkaallisten superfani John Loughery odotti malttamattomana vauvauutisia Windsorissa viime perjantaina. Kuva: Ben Stansall / AFP

Tilannetta kuvaa hyvin, että uutistoimisto Reuters on lähettänyt jo päiväkausia kuvaa Windsorin linnan seinästä.

Linnan mailla sijaitsee Frogmore Cottage, prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin koti. Pariskunnan lapsen odotetaan syntyvän hetkenä minä hyvänsä – on itse asiassa odotettu jo hyvä tovi.

Brittitabloidit The Sun (siirryt toiseen palveluun) ja Daily Mail (siirryt toiseen palveluun) kirjoittivat jo sunnuntaina, että synnytys pitänee käynnistää, jos vauvaa ei kuulu seuraavan kahden vuorokauden aikana.

Kuninkaallinen pariskunta kertoi lokakuussa saavansa perheenlisäystä. Muut julkiset tiedot tulokkaasta ovat jääneet vähäisiksi, sillä pariskunta on suojellut yksityisyyttään tarkoin.

Brittilehtien mukaan Meghan Markle on pohtinut kotisynnytystä, eikä ainakaan aio synnyttää samassa sairaalassa, jossa Harryn isoveli William ja tämän vaimo, herttuatar Catherine ovat saaneet kolme lastansa.

Jos synnytys pitää käynnistää, kotisynnytys jää brittilehtien mukaan vain haaveeksi komplikaatioriskien vuoksi.

Vajaa vuosi sitten uunituore Sussexin herttuapari lähti avoautolla Windsorin linnasta. Nyt katseet kohdistuvat taas Windsoriin, tosin tällä kertaa syynä on odotettu vauva. Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häitä vietettiin 19.5.2018. Kuva: Facundo Arrizabalaga / EPA

Missä vauva kasvaa ja miten?

Tiedossa on, että pariskunta toivoo hetken rauhaa ennen vauvan esittelyä maailmalle. Se ei tietenkään vähennä julkisen kiinnostuksen tai spekulaatioiden määrää.

Innokkaimmat kuninkaalliset fanit ovat jopa pohtineet, että vauva olisi jo syntynyt. Kiinnostusta on herättänyt myös Harryn Hollantiin suunnitellun matkan lyhentäminen. Hänen on silti määrä matkustaa Hollantiin alkavan viikon torstaina.

Kuninkaallinen vauva ja sen tulevaisuus kiinnostavat myös rapakon takana, sillä herttuatar Meghan on kotoisin Yhdysvalloista.

Voi olla, että Yhdysvallat saa osansa kuninkaallisesta vauvasta, sillä brittilehdistössä on huhuttu (siirryt toiseen palveluun), että kaksikko suunnittelisi talon ostamista Los Angelesista.

Herttuapari vieraili Marokossa helmikuussa. Kuva: Yui Mok / EPA

Mediassa on pohdittu myös muun muassa sitä, kasvatetaanko lapsi kunnioittamaan sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja kuinka "tavallisen" kasvatuksen kuninkaallinen lapsi voi saada.

Kovin tavallinen kasvatus tuskin voi olla, jos lapsen täydestä laillisesta huoltajuudesta määrää yli 300 vuotta vanha laki.

Brittilehti Independentin mukaan (siirryt toiseen palveluun) vuodelta 1717 peräisin oleva laki määrää, että itse asiassa tulevan vauvan huoltajuus kuuluu viime kädessä kuningatar Elisabet II:lle. Lehden haastattelema asiantuntija kuitenkin huomauttaa, että kyseessä on vain muodollisuus.

Odotusta sosiaalisessa mediassa ja paikalla

Sosiaalisessa mediassa on seurattu vauvan saapumista jo jonkin aikaa.

Sosiaalisen median lisäksi jotkut ovat hankkiutuneet fyysisesti paikan päälle. Vappupäivänä Windsorissa odotti kuninkaallisten superfani Margaret Tyler.

– Harryn ja Meghanin vauva on syntymässä ja tahdon olla paikalla, kun se tapahtuu. Tapasin heidän viime vuonna Brightonissa, he molemmat kättelivät minua. Harry kehui takkiani, ja he ovat upeita yhdessä, kaikki palvovat heitä, Tyler kommentoi uutistoimisto Reutersille.