1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Laiton uhkaus

Poliisi turvaa koulupäivän kulun maanantaina Länsi-Porin koulussa – uhkauksen tutkinta on "edistynyt merkittävästi"

Poliisi etsii edelleen Oulun Valkea-kauppakeskusta uhkaillutta henkilöä. Ison Omenan tapauksessa tehtiin kiinniotto perjantaina.

Kuva: Jari Laasanen / Yle

Länsi-Porin kouluun torstaina kohdistetun uhkauksen tutkinta on edistynyt viikonloppuna merkittävästi, Lounais-Suomen poliisilaitoksesta kerrotaan. Poliisin aiemmin kertomien tietojen mukaan konkreettista uhkaa ei kuitenkaan ole.

Joka tapauksessa poliisi turvaa maanantaina koulupäivän häiriöttömän kulun Länsi-Porin koululla sekä Ulvilan yhteiskoululla, jota kohtaan esitettiin uhkaus perjantaina.

Kuluneen viikon aikana esitettiin uhkaus myös Espoon kauppakeskus Isoa Omenaa kohtaan perjantaille ja Oulun Valkea-kauppakeskusta kohtaan sunnuntaille. Uhkauksia on julkaistu anonyymissa Tor-verkossa, jossa viestien lähettäjän selvittäminen ei ole helppoa.

Ison Omenan tapauksessa epäilty uhkausviestin kirjoittaja otettiin kiinni ennen perjantaita, ja poliisi selvittää Valkeaan kohdistuneen uhkauksen tekijää keskusrikospoliisin kanssa.

– Varmistamme uhkauksen todenperäisyyttä. Onko tämä vain niin sanottu kopiointi, jonka on kirjoittanut joku aiemmista uhkauksista innostunut, vai onko tämä vakavasti otettava. Oulussa poliisi on varautunut omilla toimenpiteillään, ja poliisipartioita on läsnä, rikoskomisario Jan Sormunen Oulun poliisista sanoi STT:lle lauantaina.

Poliisi kertoi aiemmin toivovansa uhkausviestejä näkevien ottavan ensisijaisesti yhteyttä viranomaisiin. Länsi-Uudenmaan poliisin viestintäjohtaja Petri Launiainen kannusti aiemmin STT:n haastattelussa kaikkia miettimään, voiko julkaisu sosiaalisessa mediassa levittää perusteetonta pelkoa.

– Se on tietysti päivän henki, että näitä jaetaan. Poliisin puolesta tietysti toivoisin, että ennen jakamista mietittäisiin, onko se hyvä vai huono asian selvittämisen kannalta.

Lue lisää:

Poliisi: Porilaista koulua uhattu internetissä