Palestiinalaislähteet: Israel ja Palestiina ovat saaneet sovittua tulitauosta

Gazan alueella on viikonlopun aikana kuollut 23 palestiinalaista ja Israelin puolella kuolonuhreja on neljä.

Gazan kaista
Gazassa savusi ja liekehti lauantaina Israelin tehtyä ilmaiskuja alueelle vastatoimena Gazan kaistalta tehtyihin raketti-iskuihin.
Gazassa savusi ja liekehti lauantaina Israelin tehtyä ilmaiskuja alueelle vastatoimena Gazan kaistalta tehtyihin raketti-iskuihin.MOHAMMED SABER/ EPA

Palestiinalaiset viranomaiset ja Hamasin TV-kanava ovat ilmoittaneet, että Palestiinan ja Israelin välille on saatu neuvoteltua tulitauko.

Gazan alueella on viikonlopun aikana kuollut 23 ihmistä. Heidän joukossaan on kaksi raskaana olevaa naista ja kaksi vauvaa. Israelin puolella kuolonuhreja on neljä.

Tämän viikonlopun taistelut Gazan alueella ovat verisimmät vuoden 2014 sodan jälkeen.

Gazan kaistalta ammuttiin viikonlopun aikana noin 600 rakettia Israelin puolelle. Israelin asevoimat on pommittanut Gazassa ainakin 260 kohdetta. Iskuihin ovat osallistuneet Israelin ilmavoimat, panssarivaunut sekä Gazan edustalla olevat sotalaivat.

Israel sanoo kohdistaneensa iskun myös yhteen Gazaa hallitsevan Hamas-järjestön aseellisen siiven johtajaan Hamad al-Khodoriin. Hänen kerrotaan saaneen surmansa.

Israelissa raketteja on osunut muun muassa Ashkelonin ja Beersheban kaupunkeihin.

Maan sairaaloissa on hoidettu noin kahtasataa uhria, joista osa on saanut fyysisiä vammoja, osa on shokissa rakettien aiheuttaman pelon takia.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump otti myös kantaa Twitter-viesteissään. Hän kehotti osapuolia rauhanomaiseen ratkaisuun. Samalla hän sanoi antavansa sata prosenttisen tukensa Israelille.

Päivitetty tulitauko ja Trumpin kommentit klo 4.58.

Lähteet: AFP, REUTERS