Media: Moskovan turmakone evakuoitiin nopeasti, vaikka osa matkustajista otti matkatavaroita mukaansa – "Kaikki huusivat, että kone palaa"

Matkustajakoneen hätälaskussa kuoli 41 ihmistä, ja 37 selviytyi.

lento-onnettomuudet
Tuhoisa lento-onnettomuus Moskovassa
Tuhoisa lento-onnettomuus Moskovassa

Moskovassa hätälaskun tehnyt matkustajalentokone evakuoitiin 55 sekunnissa, lentoyhtiö Aeroflot kertoo. Ohjeaika evakuoinnille on puolitoista minuuttia.

Lentoemäntä Tatjana Kasatkinan mukaan evakuointi alkoi heti, kun kone oli laskeutunut.

– Kaikki huusivat, että kone palaa. Mutta koneen sisällä ei ollut liekkejä, Kasatkina kertoi Baza-sivustolle iltapäivälehti Komsomolskaja Pravdan mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

– Työnsin oven auki jalallani ja työnsin matkustajia, jotta he eivät pysäyttäisi evakuointia. Kiskoin heitä kauluksista.

Uutistoimisto Interfaxin tietojen mukaan evakuointia kuitenkin hidasti se, että osa matkustajista otti mukaan matkatavaroitaan. Videokuvilla näkyykin selviytyjiä, jotka kävelevät koneelta matkalaukut mukanaan.

Kone laskeutui ilmiliekeissä

Sunnuntai-iltana Šeremetjevon kentällä Moskovassa tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli Venäjän tutkintakomitean mukaan 41 ihmistä. Kuolleista kaksi oli lapsia. Pelastuneista 11 on saanut sairaalahoitoa.

Aeroflot-yhtiön Moskovasta Murmanskiin matkalla ollut matkustajakone Suhoi Superjet 100 teki hätälaskun pian nousun jälkeen sunnuntai-iltana. Koneen takaosa oli ilmiliekeissä, kun se liukui kiitotiellä.

Onnettomuuden syytä ei tiedetä. Šeremetjevon lentokentän viranomaisten mukaan kone palasi kentälle teknisten ongelmien takia. Hätälasku onnistui mediatietojen mukaan toisella yrittämällä.

Lentokentän mukaan tulipalo syttyi vasta hätälaskeutumisen yhteydessä. Koneen tankkeja ei ilmeisesti ollut tyhjennetty ennen laskeutumista, joten ne olivat täynnä polttoainetta.

Joidenkin matkustajien ja miehistön jäsenen mukaan koneeseen osui salama ennen hätälaskuja.

– Nousimme ilmaan, ja salama iski koneeseen, matkustaja Pjotr Jegorov kertoi Komsomolskaja Pravdalle. (siirryt toiseen palveluun)

– Kone palasi takaisin, ja teimme hätälaskun. Pelkäsimme nin paljon, että menetimme melkein tajuntamme. Kone pomppi ylös ja alas kuin heinäsirkka ja syttyi tuleen kentällä.

Lähteet: AFP, AP, Reuters, Tass