1. yle.fi
  2. Uutiset

Kemissä anastettiin ja poltettiin auto perjantaina

Keminmaalla kaksi kuskia puhalsi rattijuopumuksen lukeman samassa autossa lauantaina.

liikennerikokset
Poliisiauto
Risto Koskinen / Yle

Poliisi sai varhain perjantaiaamuna tiedon Kemissä Nauskan kaupunginosasta varastetusta autosta. Hetkeä myöhemmin poliisille tuli tieto siitä, että auto palaa Lallinperäntien laavulla. Paikalta oli poistunut mies kantaen salkkua ja laukkua kantaen.

Poliisipartio jäljitti miestä muun muassa poliisikoiran avulla. Jäljityksen aikana löytyi anastetusta ja poltetusta autosta vietyä omaisuutta, esimerkiksi tietokone.

Poliisi tavoitti lopulta Ruonantieltä 38-vuotiaan kemiläismiehen, jota epäillään moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, varkaudesta, vahingonteosta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Keminmaalla kaksi kuskia jäi kiinni rattijuopumuksesta saman auton ratista

Poliisipartio pysäytti varhain lauantaiaamuna Keminmaassa henkilöauton, jota kuljetti nelikymppinen pirkanmaalainen nainen. Nainen puhalsi 1,8 promillen lukeman. Nainen vietiin Kemin poliisiasemalle tarkkuusalkometrikokeeseen ja kuulusteluihin.

Poliisi otti naisen ajokortin pois ja kirjasi rikosilmoituksen rattijuopumuksesta.

Naisen mukana autossa oli vuonna 1981 syntynyt mies, joka oli jäänyt auton luokse odottelemaan. Hän ei kuitenkaan jaksanut odottaa, että poliisi toisi naisystävän takaisin vaan lähti autolla etsimään Kemin poliisiasemaa.

Poliisi sai taas ilmoituksen mahdollisesta rattijuoposta ja tavoitti tällä kertaa miehen, joka puhalsi kahden promillen lukemat. Mies vietiin Kemin poliisiasemalle tarkkuusalkometrikokeeseen juuri kun naisystävän kuulustelut oli saatu valmiiksi.

Myös miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänetkin määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lue seuraavaksi