Kerava toi kaupunkilaisten käyttöön uudenlaisia kaupunkipyöriä, joita ei lukita eikä varata – yksi pyörä rikottiin ensimmäisen viikolopun aikana

Kerava kunnosti seitsemän asemalle hylättyä pyörää ja toi ne yhteiskäyttöön kaupunkilaisten iloksi.

Kaupunkipyörät
Keravan kaupunki on tuonut kaupunkilaisten yhteiskäyttöön seitsemän polkupyörää.
Keravan kaupunki on tuonut kaupunkilaisten yhteiskäyttöön seitsemän polkupyörää. Keravan kaupunki

Keravalla on otettu perjantaina käyttöön uudenlaiset yhteiskäyttöpyörät. Pyörät ovat Keravan asemalle hylättyjä pyöriä, jotka on kunnostettu ja otettu yhteiskäyttöön omistajien puuttuessa.

Yhteiskäyttöpyöriä ei voi lukita eikä varata, vaan ne ovat aina seuraavan käyttäjän käytettävissä. Pyöriä on tällä hetkellä seitsemän kappaletta ja niiden käyttö maksutonta.

Kaupunkipyörän tunnistaa vihreästä teippauksesta ja kyltistä, jossa kerrotaan lyhyesti käyttöohjeet.

Kaupungin pyöräkampanjan tarkoitus on lisätä yhteisöllisyyttä ja vähentää luvattomasti lainattujen polkupyörien määrää. Keravan kaupunki toivoo, että pyörät olisivat käytössä pitkään ja niistä pääsisi nauttimaan mahdollisimman moni.

Tapahtumatuottaja Nina Roisko Keravan kaupungilta kertoo, että vastaanotto uudenlaisille kaupunpyörille on ollut sosiaalisen median perusteella hyvä.

– Valitettavasti viikonlopun aikana on tehty myös tihutöitä. Yksi pyörä on jo noudettu kunnostukseen. Tämä riski toisaalta tiedettiin etukäteen, että ilkivaltaa voi sattua, Roisko kertoi Ylen aamu-tv:ssä.