Kauppakeskus Isoa Omenaa uhannut mies myönsi teon: Motiivina nettipelissä hävitty raha – Oulun epäilty edelleen kateissa

Uhkaukset julkaistiin Tor-verkossa viime viikolla.

Iso Omena
Iso Omena
Henrietta Hassinen / Yle

Kauppakeskus Isoa Omenaa viime viikolla ammuskelulla uhannut mies on myöntänyt tekonsa poliisin kuulusteluissa.

– Uhkauksen kirjoittamisen motiiviksi mies kertoi suuttumuksen, joka syntyi hänen hävittyään ison summan netissä pelatussa uhkapelissä. Lisäksi mies myönsi lisänneensä julkaisemansa uhkauksen kommentteihin toisen henkilön nimen, vaikka tällä henkilöllä ei ollut asiaan mitään yhteyttä, kertoo tutkintaa johtava komisario Teemu Värtinen.

Poliisi otti noin 20-vuotiaan miehen kiinni viime torstaina.

Oulun Valkeaa uhannutta selvitetään

Oulun kauppakeskus Valkeaa uhanneen henkilöys ei ole poliisin tiedossa. Poliisi toivoo yleisöltä vihjeitä tekijästä tai tekijöistä.

Espoon ja Oulun kirjoitukset oli julkaistu Tor-verkossa. Molempia tutkitaan laittomana uhkauksena. Espoon tekijää epäillään myös perättömästä vaaranilmoituksesta.

Laittomasta uhkauksesta voi seurata kahden vuoden vankeusrangaistus. Lisäksi tekijä voi joutua maksamaan merkittäviä korvauksia. Korvausvaatimukset tarkentuvat myöhemmin.

Uhkaukset tuntuivat kauppakeskusten arjessa. Muuan muassa Ison Omenan Intersport otti varman päälle ja sulki liikkeen perjantain ajaksi. Ison Omenan turvallisuustasoa nostettiin lisäämällä vartioinnin määrää. Oulun poliisi oli sunnuntaina näkyvästi läsnä Valkean kauppakeskuksessa.

Samoihin aikoihin myös porilaiseen kouluun kohdistettiin uhkaus anonyymissa Tor-verkossa, jossa viestien lähettäjän selvittäminen ei ole helppoa.

Lue lisää

Poliisi turvaa koulupäivän kulun maanantaina Länsi-Porin koulussa – uhkauksen tutkinta on "edistynyt merkittävästi"

Kauppakeskus Iso Omena toipuu uhkauksen aiheuttamasta säikähdyksestä – asiakkaita tavallista vähemmän ja osa liikkeistä kiinni

Poliisi ottanut kiinni miehen, jota epäillään kauppakeskus Isoon Omenaan kohdistetusta uhkauksesta – motiivi ei ole vielä selvillä

Espoolaista kauppakeskusta on uhattu ammuskelulla