Keskustan pohjalaiset kansanedustajat eivät sulje pois hallitukseen menemistä

Neljästä keskustan kansanedustajasta yksi ei halua spekuloida hallituskuvioita. Muut pitävät ovea auki.

Suomen Keskusta
Eduskuntatalo
Eduskuntatalo.Petra Ketonen / Yle

Vaasan vaalipiirin keskustalaiset kansanedustajat ovat vaitonaisia keskustan hallituspyrkimyksistä. Kauhavalainen Antti Kurvinen sanoo, että oppositioon ei kannata pyrkiä. Myöskään ähtäriläinen Mikko Savola ja seinäjokelainen Pasi Kivisaari eivät sulkisi hallitukselta ovia.

Kansanedustajat painottavat kuitenkin, että aloite on hallitustunnustelija Antti Rinteen käsissä. Keskusta kärsi historiallisen suuren vaalitappion, joten sen tehtävä on nyt seurata tilannetta.

Mikko Savolan mielestä keskusta voi mennä hallitukseen tietyillä ehdoilla.

– Ei se poissuljettua ole, mutta ennen kaikkea voittajien pitää hallitukseen pyrkiä. Jos hallitukseen menemme, silloin sen pitää olla keskustalaista politiikkaa tekevä hallitus, joka ottaa huomioon alueet, maatalouden, maaseudun asiat ja elinvoimaisuuden, toteaa Savola.

Kurvinen on samoilla linjoilla. Kaupunki-myönteinen hallitus voisi Kurvisen mukaan olla haitallinen maa-, metsä- ja turkistaloudelle.

Keskustan eduskuntaryhmässä hallituspyrkimyksiin on suhtauduttu (siirryt toiseen palveluun)kahtalaisesti. Vaasan vaalipiirin neljästä kansanedustajasta yksi eli Mika Lintilä ei halunnut spekuloida asiaa mitenkään.