Kansanedustaja saa pitää valtuuston puheenjohtajan paikan Rovaniemellä

Valtuustoryhmien vetäjät totesivat, että kuntavaalien jälkeen solmittua valtuustosopimusta ei ole tarvetta muuttaa, vaikka kokoomuksen ryhmä kutistui viime viikolla.

Heikki Autto
Heikki Autto (kok)
Rovaniemen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto (kok.) palasi eduskuntaan viime kuun eduskuntavaaleissa.Antti Mikkola / Yle

Rovaniemen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ei vaihdu. Valtuustoryhmien puheenjohtajat neuvottelivat asiasta maanantaina ja totesivat, että kuntavaalien jälkeen solmittua sopimusta luottamuspaikkojen jaosta ei ole tarvetta muuttaa.

Tämä tarkoittaa sitä, että Heikki Autto (kok.) on jatkamassa valtuuston puheenjohtajana.

– On tosi mukava huomata, että luottamusta on yli puoluerajojen, Autto kommentoi asiaa tiistaiaamuna.

Sopimuksen mukaan Rovaniemellä kuntavaaleissa eniten ääniä saanut ryhmä eli keskusta sai valita ensimmäisen luottamuspaikan ja otti kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden. Vaalien toiseksi suurin ryhmä kokoomus sai valita seuraavan paikan ja otti kaupunginvaltuuston puheenjohtajuuden.

Torvinen vaati Auttoa luopumaan

Maanantain ryhmänvetäjien kokouksessa olivat mukana kaikki muut puheenjohtajat paitsi sinisten Matti Torvinen.

Torvinen vaati viime viikolla kokoomusta ja kansanedustaja Heikki Auttoa (kok.) luopumaan valtuuston puheenjohtajan paikasta, koska kokoomuksen valtuustoryhmä on pienentynyt toiseksi suurimmasta kolmanneksi suurimmaksi.

Kokoomusryhmä kutistui, kun se erotti Sara Tuiskun ja sen jälkeen Kari Tuominen erosi ryhmästä. Kokoomuksella on nyt kahdeksan paikkaa valtuustolla.

SDP on paikkaluvulla mitattuna nyt Rovaniemen kaupunginvaltuuston toiseksi suurin ryhmä kymmenellä valtuutetullaan. Suurimmalla ryhmälla eli keskustalla on 16 paikkaa.

Rovaniemen kaupunginvaltuusto päättää luottamuspaikoista 20. toukokuuta. Päätettävänä ovat muun muassa valtuuston puheenjohtajien ja kaupunginhallituksen paikat.