1. yle.fi
  2. Uutiset

Radio Suomen iltapäivä uudistui – alueellinen lähetys kuuluu Keski-Suomessa ja Etelä-Savossa

Alueellisen iltapäivän avulla pystymme tarjoamaan entistä laadukkaampaa journalismia. Uutiset ovat edelleen maakunnalliset.

Radio Suomi
Mies säätää radion äänenvoimakkuutta.
Olli Koski / Yle

Radio Suomen iltapäivät uudistuivat maanantaina 6. toukokuuta. Aiempien maakunnallisten iltapäivien sijasta tehdään nyt alueellista iltapäivää.

Radio Suomen Keski-Suomen ja Etelä-Savon osalta tämä tarkoittaa sitä, että sama radion iltapäivälähetys kuuluu molemmissa maakunnissa. Muutos ei koske uutisia, vaan maakunnalliset uutiset kuullaan entiseen malliin läpi päivän.

Miia Roivainen.
Juontaja Miia Roivainen.Niko Mannonen / Yle

Iltapäivälähetystä juontaa Miia Roivainen ja reporttereina toimivat Keski-Suomessa Jussi Lindroos ja Etelä-Savossa Jouni Kirvesmies. Iltapäivän uutisia kertovat Keski-Suomessa Heli Kaski ja Etelä-Savossa Jaakko Palvaila.

– Muutos tehtiin siksi, että alueellisen iltapäivän avulla pystymme tarjoamaan entistälaadukkaampaa ja syvempää journalismia, sillä tekemällä alueellista lähetystä saamme lisää toimittajia kentälle. Olemalla ihmisten parissa pois toimituksesta, kuulemme ja näemme paremmin suomalaisten arjessa vaikuttavat asiat, Yle Jyväskylän ja Yle Mikkelin päällikkö Aki Karjalainen sanoo.

Juuso Kääriäinen.
Juontaja Juuso Kääriäinen.Esa Huuhko / Yle

Kun tekijöinä on laajempi joukko, nousee laatuvaatimus automaattisesti ja kiinnostavuuden merkitys kasvaa. Tuloksena on laadukkaampi lähetys ja vaikuttavampi journalismi.

Mari Pekkanen
Juontaja Mari Pekkanen.Niko Mannonen / Yle

Radio Suomen aamut ovat edelleen maakunnalliset. Etelä-Savossa juontaja on Juuso Kääriäinen, reportteri Sari Ursin ja uutisjuontaja Vilma Ruokoski. Keski-Suomessa aamulähetystä juontaa Mari Pekkanen, reportterina toimii Timo Hytönen ja uutisjuontajana Kalle Pallonen.

Keski-Suomen ja Etelä-Savon yhteistä lauantailähetystä juontaa Jorma Hietamäki.

Jorma Hietamäki.
Juontaja Jorma Hietamäki.Niko Mannonen / Yle
Lue seuraavaksi