Ilmajoen Musiikkijuhlien seuraava ooppera kertoo lapuanliikkeestä – kantaesityksen säveltää Jukka Linkola

Uusi ooppera saa kantaesityksensä kesällä 2020. Hiljaiset perivät maan -oopperan säveltää professori Jukka Linkola. Libretosta ja ohjauksesta vastaa Tuomas Parkkinen.

oopperat
Akseli Ferrand, baritoni Ville Rusanen, mezzosopraano Essi Luttinen, baritoni Jaakko Kortekangas ja basso Nicholas Söderlund (oik.) Ilmajoen Musiikkijuhlien uuden oopperateoksen tiedotustilaisuudessa Helsingissä 7. toukokuuta
Akseli Ferrand, baritoni Ville Rusanen, mezzosopraano Essi Luttinen, baritoni Jaakko Kortekangas ja basso Nicholas Söderlund (oik.) Ilmajoen Musiikkijuhlien uuden oopperateoksen tiedotustilaisuudessa Helsingissä 7. toukokuuta.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Ilmajoen Musiikkijuhlien seuraava ooppera kertoo lapuanliikkeestä (siirryt toiseen palveluun).

Uusi kotimainen ooppera saa kantaesityksensä kesäkuussa 2020.

Hiljaiset perivät maan -oopperan säveltää Jukka Linkola ja libreton kirjoittaaTuomas Parkkinen. Tuomas Parkkinen myös ohjaa teoksen.

Tuomas Parkkinen on ohjannut Ilmajoelle aiemmin oopperat Taipaleenjoki ja Mannerheim.

Hiljaiset perivät maan -oopperassa esiintyvät muun muassa baritoni Ville Rusanen, sopraano Saara Kiiveri, mezzosopraano Essi Luttinen, sopraano Mari Palo ja baritoni Jaakko Kortekangas.

Vihtori Kosolan puheroolissa on näyttelijä Taneli Mäkelä.

Äänekästä aikaa

Taiteilijaprofessori Jukka Linkola on monipuolinen musiikin ammattilainen. Hän on säveltänyt aiemmin muun muassa Suomen kansallisoopperan tilaamat oopperat Elina ja Robin Hood sekä Ronja Ryövärintytär -baletin.

Hiljaiset perivät maan on Linkolan kahdestoista oopperateos.

Tuomas Parkkiselle Ilmajoen uutuusteos on toinen ooppera, jossa hän vastaa sekä libretosta että ohjauksesta. Suomen historian kipukohtia hän on käsitellyn aiemmin oopperassa Olli Kortekankaan säveltämässä Veljeni Vartija.

Hiljaiset perivät maan -oopperan nimi viittaa Raamattuun, Vuorisaarnan kohtaan, jossa Jeesus valmistaa seuraajiaan vainojen aikaan.

– Elämme äänekästä aikaa. On vihapuhetta, kiihottamista kansanryhmää vastaan ja mielensäpahoittamista. Monet pitävät meteliä itsestään. Silti maata pyörittävät hiljaiset, nöyrät miehet ja naiset. Enemmistö. Ooppera puoltaa väkivallatonta vastarintaa, jota edustaa päähenkilö Olavi Miekka, Tuomas Parkkinen kertoo.

45-vuotias Musiikkijuhlat

Hiljaiset perivät maan -ooppera jatkaa kotimaisten kantaesitysten sarjaa Ilmajoella. Se on Musiikkijuhlien 13. tilausteos ja juhlistaa 45-vuotiasta festivaalia.