Laihian viime kesäistä henkirikosta tutkitaan tappona – keskusrikospoliisi pyytää vihjeitä

Keskusrikospoliisin mukaan 60-vuotiaan naisen kuolinsyystä on saatu esitutkinnassa käsitys. Tutkinnallisista syistä sitä ei kerrota vielä julkisuuteen.

keskusrikospoliisi
Poliisiauto.
Jaakko Stenroos / AOP

Keskusrikospoliisi tutkii viime kesänä Laihialla tapahtunutta epäiltyä henkirikosta. Rikoksen uhri oli 60-vuotias nainen.

Nainen löytyi heinäkuussa 2018 kotoaan menehtyneenä eikä hänessä näkynyt ulkoisia vammoja.

Poliisilla on esitutkinnan perusteella käsitys kuolinsyystä, mutta tutkinnan turvaamiseksi sitä ei kerrota vielä julkisuuteen.

– Tutkinnassa on nyt aktiivinen vaihe ja lähipäivien aikana kuulustellaan lukuisia todistajia. Lisäksi edelleen tutkitaan ja analysoidaan myös rikospaikkanäytteitä sekä valvontakamerakuvia, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hans Fagerström keskusrikospoliisista tiedotteessa.

Tapausta tutkitaan tappona. Tutkintaa tehdään yhdessä Pohjanmaan poliisin kanssa.

Poliisilla oli kesällä vangittuna kaikkiaan kolme henkilöä, mutta heidät vapautettiin. Jutussa ei tällä hetkellä ole vangittuja.

Poliisi pyytää vihjeitä

Keskusrikospoliisi pyytää yleisöltä vihjeitä Laihian tapahtumiin liittyen. Erityisesti poliisia kiinnostavat Laihian keskustassa ja Asemanseudulla 6. ja 7. heinäkuuta välisenä yönä liikkuneista henkilöistä tehdyt havainnot.

Havainnot ja vihjeet voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen rikosvihje.krp(at)poliisi.fi tai soittamalla numeroon 0295 418 622.