Rinne joutuu odottamaan empivän keskustan vastausta keskiviikkoon – Yle seurasi tässä jutussa kiinnostavaa päivää

Keskustan Antti Kaikkonen sanoo, että puolue kunnioittaa hallitusneuvotteluita koskevan kyselyn tulosta, mikä lähetettiin tiistai-iltana noin parille sadalle keskustalaiselle.

hallitusneuvottelut
Hallitustunnustelija, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne pitää hallitustunnusteluja koskevaa tiedotustilaisuutta eduskunnassa Helsingissä 7. toukokuuta.
Hallitustunnustelija Antti Rinne kertoi hallituksen muodostamisen viime hetkistä. Rinne oli jo aamupäivällä toimittajien tentattavana SDP:n ja kokoomuksen keskustelujen jälkeen.

Hallitustunnustelija, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoi tiistaina alkuillasta, että hän toivoo keskustalta ilmoitusta, onko sillä valmius lähteä neuvotteluihin.

Rinne ei kuitenkaan ottanut kantaa siihen, mitkä puolueet olisivat hänelle mieluisimpia. Hän ei myöskään sanonut, olisiko keskusta hänelle mieluisampi vaihtoehto kuin kokoomus. Rinne totesi tekevänsä päätöksen hallituspohjasta illan ja yön aikana.

Keskusta ilmoitti tiistai-iltana, että puolue kertoo keskiviikkona aamupäivällä, onko se valmis hallitusneuvotteluihin vai ei.

  • Rinne kertoo keskiviikkona kello 11.30, mitkä puolueet lähtevät hallitusneuvotteluihin.
  • Hän on luvannut paljastaa pari minuuttia ennen infon alkua neuvotteluihin lähteville puoluejohtajille, että he pääsevät mukaan hallitusneuvotteluihin.
  • Hallituspohjasta on määrä kertoa tiedotusvälineille kello 11.40 alkavassa tiedotustilaisuudessa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.