Vesikauhutartunnan lomamatkalla saanut nainen kuoli – ensimmäinen tapaus Norjassa yli 200 vuoteen

Noin 20-vuotias nainen sai tartunnan koiran purtua häntä Aasiassa.

Norja
Kulkukoira seisoo kadulla Balilla.
Kulkukoira turistialueella Balin Kutassa. Kuvan koira ei liity Norjan rabies-tapaukseen.EPA/Made Nagi

Lomamatkalla Kaakkois-Aasiassa rabies- eli vesikauhutartunnan saanut norjalaisnainen on kuollut. Noin 20-vuotias nainen menehtyi maanantai-iltana Länsi-Norjassa sijaitsevan Førden keskussairaalassa, kertoo sairaala tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

– Potilas oli hoidossa teho-osastolla ja hän kuoli rauhallisesti lähimpien perheenjäsentensä ympäröimänä, johtaja Trine Hunskår Vingsnes toteaa.

Sairaalahoitoon joutuneen naisen oireiden syyksi varmistui lauantaina rabies-tartunta. Tartunnan hän oli saanut kaksi kuukautta sitten koiran purtua häntä lomamatkalla Kaakkois-Aasiassa.

Kyseessä on hyvin harvinainen tapaus, sillä edellinen rabies-tartunta manner-Norjassa todettiin Norjan yleisradioyhtiön NRK (siirryt toiseen palveluun):n mukaan vuonna 1815.

Rabies on aivotulehdus, jonka aiheuttaja on hermohakuinen lyssavirus. Rabies tarttuu ihmisiin eläimistä esimerkiksi pureman tai nuolaisun kautta. Rabies-oireiden ilmennyttyä, ei tautia pysty hoitamaan, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Lääkäri: "Älä silitä äläkä ruoki katukoiraa ulkomailla" – varomattomuus voi altistaa raivotaudille

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus