Mopokorjaamo, koiraleiri ja Kesäpösö – Lapin suurimmissa kaupungeissa järjestetään runsaasti kesätekemistä koululaisille

Ilmoittautuminen joillekin kursseille, leireille ja retkille on jo alkanut.

kesäloma
Uutisluokan tekemän kyselyn perusteella 63 prosenttia oppilaista kuuli seksuaalirikoksista mediasta.
Lapin lapsille ja nuorille on kesäksi muutakin tekemistä, kuin räplätä kännykkää. Leirejä, matkoja, tapahtumia ja kursseja on ainakin kolmessa suurimmassa kaupungissa, jopa runsaasti.Timo Nykyri / Yle

Lapin suurimmissa kaupungeissa valmistaudutaan jo koulujen ovien sulkeutumiseen kesäksi. Tulevanakin suvena lapsille ja nuorille järjestetään lomatoimintaa sekä Kemissä, Torniossa että Rovaniemellä.

Joillekin kursseille tai retkille ilmoittautuminen on jo alkanut tai pian alkamassa.

Esimerkiksi Kemissä nuorten Helsingin kesäretkelle ilmoittautuminen alkaa lähipäivinä. Retki on yhteinen Tornion kaupungin ja Keminmaan kunnan kanssa. Osallistujamäärä on rajattu.

– Käymme Linnanmäellä, YleX:n vieraana ja Fazerin tehtaalla, kertoo Kemin kaupungin nuorisosihteeri Tanja Paaso-Rantala.

Kemin ja Tornion kaupunkien kesäesitteet tulevat julki lähiaikoina. Kemissä kaupunki on tehnyt esitteen yhdessä seurakunnan ja Luotolan nuorten kanssa.

Rovaniemellä nuorisopalvelut on jo julkaissut kesäohjelmansa. Lisäksi sekä kulttuuri- että liikuntapalvelut ovat järjestämässä kesätoimintaa.

Myös yritykset ja järjestöt ilmoittavat juuri nyt kesäohjelmistaan lapsille ja nuorille. Torniossa muun muassa 4H järjestää lomatoimintaa.

Rovaniemellä tarjontaa viime kesää enemmän

Paikoin kesätarjonta on runsastunut. Esimerkiki Rovaniemen nuorisopalvelut järjestää useita täysin uusia kursseja ja leirejä. Lisäksi Rovaniemen nuorisopalvelut avasi eräänlaisen verstaan nuorille keskuskentän kupeeseen. Avajaisia vietettiin tiistaina.

– Paikka nuorille, jossa voi fiksata polkupyöriä, skoottereita, moottoripyöriä ja mopoja. Toimintaa on kesä–heinäkuussa maanantaisin ja tiistaisin, kertoo nuorisotoiminnan koordinaattori Rauno Savela Rovaniemen kaupungilta.

Kursseja on tarjolla perhosidonnasta tanssiin, bänditoimintaan ja elokuvantekoon.

Rovaniemellä alakouluikäisille tarkoitettua toimintaa edustavat ainakin Leirikarin kesäleirit. Ilmoittautumisaikaa kesäleireille on enää muutama päivä, 10. toukokuuta saakka.

Lisäksi Rovaniemellä järjestetään koirakurssi, jossa on omat ryhmänsä ala- ja yläkouluikäisille. Myös Kemin ja Rovaniemen liikennepuistot ovat avoinna kesällä lapsille.

Kaikissa kolmessa kaupungissa nuorisotyö jalkautuu myös nuortensa pariin kesällä. Kemissä kiertää Puuhapaku ja Torniossa Kesäpösö. Rovaniemellä taas Nuorisotiedotuspiste Popparin työntekijät jalkautuvat kaupungin keskustaan ja uimarannalle.

Sekä Kemin, Tornion että Rovaniemen nuorisotyöllä on Facebook-sivut, joista kesäajan tiedotteita voi seurata. Lisäksi tietoa löytyy kaupunkien internetsivuilta.