Yksi kuoli ja seitsemän loukkaantui, kun kaksi nuorta ampui koulutovereitaan Denverissä

Osa haavoittuneista on kriittisessä tilassa.

Yhdysvallat
Oppilaita evakuoitiin Highlands Ranchin koulusta. Kahdeksan oppilasta haavoittui, kun kaksi koulun opiskelijaa avasi tulen tiistaina iltapäivällä.
Oppilaita evakuoitiin Highlands Ranchin koulusta. Kahdeksan oppilasta haavoittui, kun kaksi koulun opiskelijaa avasi tulen tiistaina iltapäivällä.Chet Strange / AFP

18-vuotias opiskelija kuoli ja ainakin seitsemän teini-ikäistä oppilasta loukkaantui, kun kaksi oppilasta ammuskeli denveriläisessä koulussa Yhdysvalloissa tiistaina, kertoo uutistoimisto AP.

Uutistoimisto Reutersin mukaan monet haavoittuneista ovat kriittisessä tilassa.

Kaksikko käveli Highlands Ranchin kouluun ja avasi tulen kahdessa eri luokkahuoneessa, kertoo paikallinen sheriffintoimisto. Tilanne oli ohi minuuteissa, kun viranomaiset saivat pidätetyksi ampujat.

– Kun poliisit saapuivat paikalle, ammuskelu oli vielä käynnissä, viranomaisten edustaja Holly Nicholson-Kluth kertoi.

Reutersin mukaan ampujat olivat koulun oppilaita. AP kertoo, että toinen ampujista oli täysi-ikäinen ja toinen alaikäinen. Highlands Ranchin koulussa on oppilaita esikouluikäisistä 18-vuotiaisiin.

Ammuskelun motiiveista ei ollut vielä aamuyöllä Suomen aikaa tietoa.

Highlands Ranchin koulu sijaitsee alle kymmenen kilometrin päässä Columbinen koulusta, jossa kaksi oppilasta ampui 13 ihmistä hengiltä ja sen jälkeen surmasivat itsensä vuonna 1999.

Vuonna 2012 denveriläisessä elokuvateatterissa kuoli 12 ihmistä ja kymmeniä loukkaantui asemiehen avattua tulen Batman-elokuva Yön ritarin paluu keskiyön näytöksessä.

Highlands Ranchin kouluammuskelu tapahtui vain viikko sen jälkeen, kun Pohjois-Carolinan yliopistossa Charlottessa kuoli kaksi ihmistä ja neljä loukkaantui ammuskelussa. 22-vuotias entinen koulun opiskelija sai syytteet kahdesta murhasta ja neljästä murhan yrityksestä.

Valkoinen talo on lähettänyt tapahtuneen johdosta osanottonsa ja "rukouksensa uhreille, heidän perheenjäsenilleen ja kaikille, joihin tämän päivän ammuskelu on vaikuttanut".

Lue myös:

Kaksi kuoli ammuskelussa Pohjois-Carolinan yliopistolla Yhdysvalloissa (1.5.)