Lisätietoa Sara Tuiskun erottamisesta: Huomautus annettu aiemmin, kunnallisjärjestö selvittää toimia

Kokoomuksen Rovaniemen valtuustoryhmän mukaan Tuisku on saanut jo aiemmin huomautuksen ennen kuin hänet erotettiin valtuustoryhmästä.

Kansallinen Kokoomus
Sara Tuisku (oikealla) ja Jaana Pelkonen vaalivideon kuvauksissa Rovaniemen Lordin aukiolla 16.3.2019.
Sara Tuisku (oikealla) ja Jaana Pelkonen kokoomuksen vaalivideon kuvauksissa Rovaniemellä viime maaliskuussa.Perttu Ruokangas / Yle

Rovaniemeläisen kokoomuspoliitikon Sara Tuiskun erottamisjupakasta tihkuu lisätietoa. Kokoomuksen Rovaniemen valtuustoryhmän mukaan Tuisku on saanut jo aiemmin huomautuksen ennen kuin hänet erotettiin valtuustoryhmästä.

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Sanna Luoma ei halua kertoa, milloin huomautus on annettu. Luoma ei halua edelleenkään kertoa tarkemmin, mihin Tuiskun toimiin erottaminen liittyy ja mikä oli erottamisen syynä muuta kuin julkisuuteen kerrottu luottamuspula.

Sanna Luoma
Sanna Luoma johtaa kokoomuksen valtuustoryhmää Rovaniemellä.Perttu Ruokangas / Yle

– Tuisku voi kertoa itse tarkemmin, jos haluaa. Emme kerro asiasta tämän tarkemmin, sillä haluamme että Sara Tuiskulla on mahdollisuus jatkaa politiikassa, Luoma perustelee.

Valtuustoryhmän tiedotteessa lukee: "Kokoomuksen arvoihin ei kuulu muunnellun totuuden tai virheellisten tietojen levittäminen, sääntöjen rikkominen, toisten mustamaalaaminen eikä uhkailu tai kiristys."

Siihen, onko Tuisku toiminut edellä mainitun tavoin, Luoma ei vastaa.

Kunnallisjärjestö selvittää Tuiskun toimia

Nyt kokoomuksen Rovaniemen kunnallisjärjestö selvittää Tuiskun toimia.

– Asia on nyt kokoomuksen valtuustoryhmän osalta loppuun käsitelty, Luoma toteaa.

Kokoomuksen Rovaniemen kunnallisjärjestö alkoi selvittää asiaa, kun sai Tuiskuun liittyen useita yhteydenottoja, kertoo kunnallisjärjestön puheenjohtaja Veli-Matti Kilpimaa.

– Haluamme selvittää, mitä matkan varrella on tapahtunut. Kuulemme Tuiskua. Vielä ei ole pohdittu, mihin kaikkeen tämä voisi johtaa, Kilpimaa pohtii.

Kilpimaa on myös kokoomuksen ensimmäinen varavaltuutettu ja kokoomuksen valtuustoryhmän jäsen Rovaniemellä.

Tuisku harkitsee asian viemistä viranomaisille

Sara Tuisku sanoo, että häntä kohtaan esitetyt vihjaukset ovat niin raskauttavia, että hän harkitsee vievänsä asian viranomaisten käsittelyyn. Tuisku ei halua tässä vaiheessa kertoa tarkemmin asiasta vaan lupaa tiedottaa lisää myöhemmin.

Hän ei myöskään halua itse kertoa tarkemmin, mistä erottamisessa oli kysymys.

– Olen pyytänyt pöytäkirjaa syytelistauksesta, mutta sitä ei ole minulle toimitettu, Tuisku lisää.

Kokoomuksen Rovaniemen valtuustoryhmä erotti Tuiskun viime viikolla. Tämän jälkeen kokoomuksen valtuutettu Kari Tuominen erosi ryhmästä protestina Tuiskun erottamiselle.