1. yle.fi
  2. Uutiset

Millaiset nimet antaisit Seilin saaren sääksipariskunnalle? – Saaristomeren tutkimuslaitos pyytää nimiapua yleisöltä

Turun saaristossa pesivälle sääksiparille etsitään nyt nimiä yleisöltä. Nimiehdotuksia voi jättää ensi maanantaihin asti.

sääksi
Sääksikamera
Seilin saaren sääksikamera. Kuva: Turun yliopisto ja Turun ammattikorkeakouluTurun yliopisto ja Turun ammattikorkeakoulu

Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitos pyytää yleisöltä apua Paraisten Seilin saaren sääksipariskunnan nimeämiseksi.

Seilin saarella pesivä sääksipari on ensimmäistä kertaa pesällä, eivätkä linnut ole tuttuja tutkijoille. Pesässä nähtiin myös munaonnea, kun toinen linnuista muni vapun tienoilla kaksi munaa. Poikaset kuoriutuvat toukokuun lopulla, tai kesäkuun alussa. Heinäkuun loppuun mennessä poikaset ovat kasvaneet niin paljon, että ovat lentokykyisiä.

Saaristomeren tutkimuslaitos pyytää nimiehdotuksia verkon kautta (siirryt toiseen palveluun) tai Saaristomeren tutkimuslaitoksen Facebook-sivuilla (siirryt toiseen palveluun). Ehdotuksia kerätään ensi maanantaihin asti ja lintujen nimet kerrotaan ensi tiistaina.

Turun yliopiston ja Turun ammattikorkeakoulun ylläpitämä sääksikamera on pyörinyt vuodesta 2006 lähtien. Kamera uusittiin tänä keväänä.

Ensimmäisinä vuosina pesällä pesineet sääkset siavat nimekseen Tapani ja Liisa. Tutkijat nimesivät linnut tuolloin Saaristomeren tutkimuslaitoksen vanhan asemanhoitajan ja hänen vaimonsa mukaan.

Lue lisää:

Seilin saaren sääksillä munaonnea – pesällä pesii tänä vuonna täysin uusi pari

On mielenkiintoista seurata, kun pitkään aikaan ei tapahtu yhtään mitään – Kokosimme Suomen luonnon rauhallisimmat livelähetykset

Seilin saaren sääksikameraan ilmestyi odotettu petolintu

Lue seuraavaksi