1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. päätoimittajat

Ilkka-Yhtymä: Pohjalaisen päätoimittaja ei palaa vielä töihin

Toimituksessa on käyty keskustelua, voiko Viljanmaa palata sitoutumattoman lehden päätoimittajaksi.

Pohjalaisen päätoimittaja Toni Viljanmaan piti palata töihin vuosilomalta ensi maanantaina. Nyt Ilkka-Yhtymä kuitenkin tiedottaa, että hän jatkaa vuosilomaansa vielä kuukaudella.

Helmikuussa yhtymä kertoi, että konsernin julkaisemiin lehtiin kuuluvan sanomalehti Pohjalaisen päätoimittaja Toni Viljanmaa on päättänyt asettua ehdolle eduskuntavaaleissa ja Pohjalaisen va. päätoimittajana helmikuun puolivälistä toukokuun puoliväliin toimii FM Mikko Kallionpää.

Nyt kuitenkin Toni Viljanmaa jatkaa vuosilomaansa 10.6.2019 asti. Pohjalaisen va. päätoimittajana jatkaa Viljanmaan vuosiloman ajan FM Mikko Kallionpää.

Viljanmaan ilmoitus jatkaa tehtävässään on herättänyt keskustelua lehden toimituksen sisällä. Myös julkisuudessa on pohdittu, voiko Viljanmaa palata ehdokkuutensa jälkeen sitoutumattoman sanomalehden päätoimittajaksi. Osa toimittajista ei ole hyväksynyt tätä.

Yksi Viljanmaan paluuta julkisestikin vastustanut toimittaja ilmoitti eilen twitterissä, että on irtisanoutunut tehtävästään.

Viljanmaa itse kommentoi Ilkka-Yhtymän tiedotetta Twitterissä seuraavasti: "Tiedoksi niille, joita töihinpaluuni kiinnostaa: pidän kaikki pitämättä jääneet vuosilomani nyt keväällä ja palaan Pohjalaisen päätoimittajaksi 10.6."

Pääluottamusmies: Pitää yrittää katsoa eteenpäin

Pohjalaisen pääluottamusmies Jukka-Pekka Porolan tiedossa ei ole, että muita irtisanoutumisia olisi tulossa. Vaikea tilanne kuitenkin on toimituksessa ollut.

– Onhan se ollut vähän hankala ja kiusallinen. Vaikea. Pitää yrittää katsoa eteenpäin.

Porolan mukaan nyt yritetään rakentaa luottamusta toimituksen ja päätoimittajan välillä.

Yle Pohjanmaa ei ole tavoittanut Ilkka-Yhtymän toimitusjohtaja Olli Pirhosta kommentoimaan.

Lisää aiheesta: Pohjalaisen päätoimittajan paluu töihin kuohuttaa – asiaa käsitellään sisäisesti