1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. festivaalit

Savonlinnan kansainvälisen luontoelokuvafestivaalin puitteet paranevat – ohjelmiston ensimmäiset elokuvat julkistettiin

Juhlavuoden valkokankaalla nähdään elokuvia, joiden teemat käsittelevät muun muassa geeniteknologiaa ja ympäristöahdistusta.

festivaalit
Annakaisa Vänttinen halaa festivaalimaskottia.
Festivaalijohtaja Annakaisa Vänttinen halaa festivaalimaskottia.Tanja Perkkiö / Yle

Savonlinnan kansainvälisen luontoelokuvafestivaalin puitteet paranevat ensi kesänä. Elokuvia nähdään Savon Kinojen uudessa Kuvalinna-elokuvateatterissa.

Festivaalin ensi kesän ohjelmiston ensimmäiset elokuvat on myös julkistettu.

Luontoelokuvafestivaalien juhlavuoden valkokankaalla nähdään elokuvia, joiden teemat käsittelevät muun muassa geeniteknologiaan, ympäristöahdistukseen sekä ihmisen ja eläimen suhdetta.

Kymmenennen kerran järjestettävän festivaalin ensi kesän ohjelmistosssa on sekä fiktiota että dokumentteja. Dokumentti Human Nature tarkastelee geeniteknologian vaikutuksia. Kotimainen Maailman onnellisin maa on lyhytelokuva, jossa milleniaalit istuvat ilmastoterapeutin sohvalle työstämään ympäristöahdistustaan. Toinen julkistettu kotimainen elokuva on Kallonmetsästäjät-dokumentti kahdesta kalloharrastajasta.

Ensi elokuussa festivaaleilla nähdään myös ranskalainen luontoelokuvaklassikko Karhu ja Moskovan elokuvajuhlilla pääpalkinnon voittanut Lord Eagle.

Festivaalijohtaja Annakaisa Vänttinen kertoo, että kesän festivaaleille on tullut runsaasti elokuvaehdokkaita.

– Tänä vuonna on varsinkin tosi laadukkaita kansainvälisiä elokuvia vielä julkistamatta.

Savonlinnan kansainvälisen luontoelokuvafestivaalin kävijämäärät ovat kasvaneet hiljalleen. Viime vuonna festivaaleilla oli järjestäjien mukaan 3 500 kävijää ja yli 40 vapaaehtoistyöntekijää.

Elokuussa järjestettävän luontoelokuvafestivaalin vapaaehtoistyöntekijöiden haku alkaa suunnitelmien mukaan kesäkuussa.

Lue seuraavaksi