Kansanedustaja Ano Turtiainen veti valituksensa pois hovioikeudesta – tuomio julkisesta kehottamisesta rikokseen saa lainvoiman

Turtiainen oli kehottanut Facebook-kirjoituksessaan omaisuusrikoksiin Suomen Punaista Ristiä kohtaan.

kansanedustajat
Ano Turtiainen on Perussuomalaisten uusi kansanedustaja Juvalta.
Ano Turtiainen on perussuomalaisten uusi kansanedustaja Juvalta.Petri Vironen / Yle

Kansanedustaja Ano Turtiainen on vetänyt pois valituksensa hovioikeuteen.

Perussuomalaisten juvalainen kansanedustaja Turtiainen tuomittiin viime kesänä Etelä-Savon käräjäoikeudessa 50 päiväsakkoon kehottamisesta rikokseen.

Käräjäoikeus arvioi, että Turtiainen oli kehottanut Facebook-kirjoituksessaan rikoksiin Suomen Punaista Ristiä kohtaan. Tekohetkellä Turtiainen ei ollut mukana politiikassa.

Facebook-päivitykseensä Turtiainen oli jakanut blogitekstin, jossa käsiteltiin Tampereen kaupungin ja SPR:n järjestämää infotilaisuutta vastaanottokeskuksista. Turtiainen kiitteli saatetekstissä kansalaisia, jotka "ovat ottaneet riskejä toimiessaan eliminointitehtävissä olemassa olevien ja suunnitteilla olevien vastaanottokeskusten tuhoamisessa."

Kirjoituksessa Turtiainen myös kysyi, "onko nyt aika laajentaa toimia vihollisen pääpaikkoihin, joista sen toimia johdetaan. Tästä jakamastani kirjoituksesta selviää pahin vihollisemme (SPR)."

Syyttäjän mukaan Turtiaisen julkaisema kirjoitus kehotti tuhoamis- ja eliminointitoimiin, eli ainakin omaisuusrikoksiin Suomen Punaista Ristiä kohtaan. SPR oli oikeusjutussa asianomistajana.

Turtiainen valitti tuomiosta Itä-Suomen hovioikeuteen. Asiaa piti käsitellä hovioikeudessa ensi viikolla, mutta Turtiainen veti valituksensa pois. Käräjäoikeuden tuomiosta tulee lainvoimainen, kun hovioikeus toteaa valituksen peruutetuksi.

Lisää aiheesta:

Kansanedustajan pestiä tavoitteleva perussuomalaisten valtuutettu kehotti "eliminointitehtäviin" Punaista Ristiä kohtaan – tuomittiin käräjäoikeudessa 50 päiväsakkoon