Kuopion hotellit pullistelevat liitoksistaan: "Olemme joutuneet sanomaan, että menkää Tahkolle"

Hotelleissa on muun muassa paljon pääsykokeisiin saapuneita.

Kuopio
Hotellihuone
Hotelleissa on täyttä Kuopiossa.Emma Pietarila/Yle

Kuopion hotelleissa on poikkeuksellisen täyttä. Liikematkailijoiden lisäksi hotelleissa on tällä hetkellä paljon pääsykokeisiin osallistuvia. Lisäksi Karjalan lennosto osallistuu monikansalliseen harjoitukseen, joten hotelleissa on ulkomaalaisia ryhmiä. Kuopiossa pidetään myös parhaillaan valtakunnallisia AMK-päiviä.

–Täyttä on nyt pari päivää eteenpäin sekä ensi viikolla alkuviikosta. Meillä on isompia ulkomaalaisia ryhmiä sekä esimerkiksi AMK-päiville osallistuvia, kertoo vuoropäällikkö Kirsti Kolari Sokos Hotel Puijonsarvesta.

Asemanseudun Cumulus-hotellin ostanut Lapland Hotels remontoi sitä parhaillaan Kuopiossa, mikä sekin vaikuttaa tilanteeseen.

– Kun 140 huonetta puuttuu, niin se näkyy tietysti muissa Kuopion hotelleissa. Meilläkin joudutaan sanomaan, että hyvin täyttä on. Tietysti peruutuksia voi tulla, kertoo Scandic Kuopion hotellinjohtaja Mikko Mononen.

Myös Kuopion Jahtihotellista kerrotaan, että huoneet on varattu ja myös ensi viikolla on täyttä torstaihin saakka. Sama tilanne on hotellilaiva Wuoksissa, missä kuluva viikko on aivan täysi.

– Olemme joutuneet sanomaan, että menkää Tahkolle, Sara Demnati hotellilaivasta kertoo.