Sara Tuisku: Olen jättänyt tutkintapyynnön poliisille

Kokoomuksen valtuustoryhmän erottama rovaniemeläinen poliitikko sanoo tehneensä tutkintapyynnön perättömistä syytöksistä.

Rovaniemi
Sara Tuisku ja Jaana Pelkonen eduskuntavaalikampanjatilaisuudessa Rovaniemen Lordin aukiolla 16.3.2019.
Perttu Ruokangas / Yle

RovaniemiKohu Rovaniemen kokoomuksen valtuustoryhmän ympärillä ei laannu vieläkään. Keskiviikkona valtuustoryhmästä erotettu valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Sara Tuisku ilmoitti, että hän on tehnyt tutkintapyynnön poliisille julkisuudessa esitetyistä väitteistä.

Kokoomuksen Lapin-piirin varapuheenjohtajanakin toimiva Tuiskun mukaan jotkin julkisuudessa esitetyt syytökset ovat perättömiä, ja Tuiskun asianajaja hoitaa asiaa tästä eteenpäin.

– [...] valtuustoryhmä esittää julkisesti erittäin raskauttavia syytöksiä, joiden osalta todistustaakka on heillä. Koska tässä vaarannetaan oikeusturvani ja julkikuvaani merkittävällä tavalla, koen että minulla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin tehdä asiasta tutkintapyyntö poliisille. Sen olen tänään tehnyt valtuustoryhmän tiedotteen allekirjoittaneista, Tuisku sanoo tiedotteessaan.

– Olen tarjonnut valtuustoryhmälle mahdollisuutta avoimesti kertoa mitkä ovat erottamiseni perusteet. Olen myös pyytänyt 24.4. pidetyssä kokouksessa käsitellyn syytelistan kokonaisuudessaan kirjallisesti. Tätä en ole pyynnöistä huolimatta saanut. Minulle ei ole annettu huomautusta. Olen pyytänyt lähettämään myös kaikki pöytäkirjat viime syksyltä, sillä minulla ei ole sellaista pöytäkirjaa, jossa väitetty huomautus olisi mainittu tai annettu, Tuisku jatkaa tiedotteessaan.

Sara Tuisku erotettiin kokoomuksen valtuustoryhmästä Rovaniemellä heti eduskuntavaalien jälkeen. Tuiskun erottamisen vuoksi ryhmästä erosi Kari Tuominen, minkä jälkeen kokoomus putosi paikkamäärältään valtuuston jaetulta kakkospaikalta kolmanneksi.

Aiemmin keskiviikkona Rovaniemen kokoomus ilmoitti, että valtuustoryhmä on antanut huomautuksen Tuiskulle ennen erottamista.

Lue lisää

Lisätietoa Sara Tuiskun erottamisesta: Huomautus annettu aiemmin, kunnallisjärjestö selvittää toimia

Kansanedustaja saa pitää valtuuston puheenjohtajan paikan Rovaniemellä

Riitelevä kokoomus kutistuu Rovaniemellä – Menettääkö kansanedustaja valtuuston puheenjohtajan paikan?

Sara Tuisku erotettiin kokoomuksen valtuustoryhmästä Rovaniemellä