Hannu Linnun valinta Kansallisoopperan ja -baletin ylikapellimestariksi varmistui

Kansallisoopperan ylikapellimestarin neljä- ja puolivuotinen kausi alkaa tammikuussa 2022. Lintu jättää puoli vuotta aiemmin pestinsä RSO:ssa.

Suomen Kansallisooppera
kulttuurivieras Hannu Lintu, Musiikkitalo, 2017
Nella Nuora / Yle

Suomen Kansallisoopperan ja -baletin hallitus valitsi keskiviikkoiltana Hannu Linnun talon ylikapellimestariksi.

Ylikapellimestarin neljä- ja puolivuotinen kausi alkaa 1. tammikuuta 2022. Tehtäviin lukeutuvat produktioiden ja konserttien johtamisen lisäksi orkesterin ja kuoron kehitystyö yhdessä kuoromestareiden kanssa.

Tuleva ylikapellimestari vastaa toiminnastaan oopperan taiteelliselle johtajalle Lilli Paasikivelle.

Kansallisoopperalla ja -baletilla ei ole ollut ylikapellimestaria sen jälkeen, kun Michael Güttleriä ei palkattu jatkokaudelle vuonna 2016. Sen sijaan Esa-Pekka Salonen nimitettiin talon taiteelliseksi partneriksi. Hänen pestinsä jatkuu vuoden 2021 loppuun.

Suomen Kansallisoopperan ylikapellimestariksi valittu Hannu Lintu ja pääjohtaja Gita Kadambi lehdistötapaamisessa Helsingissä 9. toukokuuta.
Suomen Kansallisoopperan ylikapellimestariksi valittu Hannu Lintu ja pääjohtaja Gita Kadambi lehdistötapaamisessa Helsingissä 9. toukokuuta.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Hannu Lintu on johtanut menestyksekkäästi Radion sinfoniaorkesteria vuodesta 2013 ja saanut orkesterin kanssa tehdyistä levytyksistä useita palkintoja. Huhtikuussa kapellimestari ilmoitti, että hän jättää tehtävänsä vuonna 2021.

Lintu vierailee säännöllisesti maailman huippuorkestereiden kapellimestarina. Hän on myös johtanut oopperoita Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla, viimeisimmäksi Kansallisoopperan Wozzeckin.

Mediatalon ylikapellimestarina Lintu on opittu tuntemaan myös taidemusiikin ja kulttuurin puolesta puhujana.

Lisää aiheesta:

Hannu Lintu ehdolla Kansallisoopperan ja -baletin ylikapellimestariksi