1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. konsertit

Twitterissä etsitään nyt Mozartista lumoutunutta lasta – Bostonilaisorkesterin johtaja: "Se oli hurmaavinta, mitä olen konsertissa kokenut"

Kapellimestari haluaa tavata orkesterin tuoreimman fanin, jonka vau-huudahdus kuultiin myös radiolähetyksessä.

Kuva: Marja Väänänen / Yle

Bostonilaisorkesteri Händel & Haydn Societyn konsertissa koettiin vavahduttava hetki, kun yleisössä ollut lapsi vaikuttui kuulemastaan.

Tämä kävi kaikille selväksi, kun noin kuusivuotiaaksi arvioitu lapsi huudahti hämmästystään W.A. Mozartin säveltämän Maurerische Trauermusikin eli Vapaamuurareiden hautajaismusiikin jälkeen.

Kuuntele tilanne tästä twiitistä:

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Nyt orkesteri vetoaa kuulijoihinsa ja etsii ihastusta herättänyttä lasta. Toimitusjohtaja David Snead kirjoittaa tiedotteessa, ettei hän ole todistanut vastaavaa neljään vuosikymmeneen.

– Se oli hurmaavinta, mitä olen konsertissa kokenut.

Mikäli lapsi löytyy, hänelle on luvassa fanitapaaminen konsertin kapellimestarin Harry Christophersin kanssa. Lisäksi orkesterin tuorein fani saa tallenteen konsertista ja erityisesti vaikutuksen tehneestä hetkestä.

Tapahtuneesta ja toimitusjohtajan kirjeestä on uutisoinut muun muassa Classical Radio Boston (siirryt toiseen palveluun).