1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ranua

Ranua tarvitsee uuden kunnanviraston

Moni virastolla työskentelevä kärsii sisäilmaongelmaoireista.

Ranua
Ranuan kunnanvirasto
Perttu Ruokangas / Yle

Ranuan kunta tarvitsee uuden kunnanviraston. Moni kunnanvirastossa työskentelevä kärsii sisäilmaoireista ja talon kellarikerros on poistettu käytöstä ongelmien takia.

Kellarissa on esimerkiksi valtuustosali. Valtuusto on tämän takia kokoontunut viime aikoina evakkotiloissa.

Kunta suunnittelee siirtävänsä työntekijät väistötiloihin ja rakentavansa uuden kunnantalon. Ranuan kunnanhallitus käsittelee asiaa ensi maanantaina ja siitä päättää myöhemmin kunnanvaltuusto.

Teknisen osaston päällikkö Risto Niemelä sanoo, että väliaikaiset tilat on tarkoitus löytää mahdollisimman pian ja kunnanvirastosta voitaisiin luopua viimeistään kahden vuoden kuluessa.

– 1950-luvun rakennuksissa on paljon riskirakenteita, jotka aiheuttavat monille erilaisia oireita. Koska ongelmat ovat kivirakenteiden sisällä, remonteista ei yleensä ole apua vaan järkevämpää on rakentaa tarvittaessa uusi, Niemelä toteaa.

Rakennuksia tulossa myyntiin ja purkuun

Ranuan kunta aikoo myydä ja purkaa käytöstä poistuvia rakennuksia. Myyntiin on tulossa ryhmäpäiväkotina toiminut paritalo, kehitysvammaisten päiväkeskuksena ollut Niittyvilla ja suljettava Impiön koulu.

Tekninen lautakunta esittää myyntiä ja siitä päättää myöhemmin Ranuan kunnanhallitus.

Lisäksi lautakunta esittää, että vanha yläaste, lukio, kirkonkylän koulun lisäsisiipi ja monitoimitalo laitetaan kylmilleen ja ne purettaisiin ensi vuonna. Kirkonkylän koulun vanha osa purettaisiin vuosina 2022-2023, kun uusi koulu on valmistunut. Rakennusten purkamisesta päättää aikanaan Ranuan kunnanvaltuusto.

Lue seuraavaksi