Turun toriparkkityömaa sai jälleen luvan jatkaa töitä – uusimmasta maanpainumasta saatiin ulkopuolisen tekemä selvitys

Tämänkertainen rakennustöiden keskeyttäminen kesti reilun viikon.

Turku
Toriparkin työmaa
Minna Rosvall / Yle

Turun toriparkkityömaalle on annettu lupa jatkaa töitä. Turun rakennusvalvonta päätti keskeyttää kaivutyöt torilla viime viikon torstaina, kun kauppatorin Kauppiaskadun puolella havaittiin uusi painuma.

Turun Eerikinkadun puoleisia kevennystöitä sai jatkaa, mutta muuten työmaa oli pysähdyksissä.

Turun kaupunki tiedottaa, että Turun rakennusvalvonta on saanut ulkopuolisen tarkastajan lausunnon torialueella tehtävien töiden vaikutuksista lähialueen ympäristöön. Laskelmien perusteella ei ole osoitettavissa haitallisia siirtymiä tai painumia toriparkin kaivannon suuntaa, jotka aiheutuisivat kaivutöistä.

– Töitä on mahdollista jatkaa suunnitelmien mukaisesti, kertoo Turun kaupunki tiedotteessa.

Turun toriparkki on ollut mielenkiinnon kohteena huhtikuusta lähtien, kun selvisi, että Eerikinkadun puolella maa on painunut jopa 20 senttimetriä. Turun rakennusvalvonta päätti tuolloin aloittaa viikottaiset palaverit rakennuttajan kanssa kohteessa.

Turun rakennusvalvonta jatkaa myönnetyn rakennusluvan viranomaisvalvontaa normaalien käytäntöjen mukaisesti. Lisäksi Kauppiaskadun puolelle on sijoitettu uusi mittari seuraamaan mahdollsia painumia.

Lue Lisää:

Turun toriparkille suositellaan lisätutkimuksia: "Myös Espoon metron kustannukset karkasivat yllättävien geologisten olosuhteiden vuoksi" Jännittävin live-striimi hetkeen? Kamera kuvaa Turun toriparkkityömaata 24/7

Turun toriparkkityömaa jatkaa painumistaan – kaivutyöt keskeytetty jälleen

Turun toriparkkityömaa sai luvan jatkaa töitä