1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sauli Niinistö

TV1:n Ykkösaamussa presidentti Sauli Niinistö: Mitä haluat kysyä?

Kun Suomi saa uuden hallituksen, saa tasavallan presidentti Sauli Niinistö uudet työkaverit ulkopolitiikan johtoon. Millaista suuntaa hän toivoo Suomen ulkopolitiikkaan? Niinistö on lauantaina Ykkösaamun vieraana.

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö valtiopäivien avajaisissa eduskunnassa Helsingissä torstaina 25. huhtikuuta
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö valtiopäivien avajaisissa eduskunnassa Helsingissä 25. huhtikuutaAntti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo syytti alkuviikosta Venäjää kansainvälisten lakien vastaisesta toiminnasta arktisella alueella. Pompeon mukaan Venäjä estää normaalia liikennöintiä pohjoisella jäämerellä. Minkälainen kriisipesäke Suomen lähialueille artiselle alueelle on muodostumassa?

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven korosti Ykkösaamun haastattelussa Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyön tärkeyttä. Ruotsi on valmis syventämään yhteistyötä, muttei halua yhteistä puolustusliittoa. Mitä Niinistö ajattelee Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyöstä ja sen syventämisestä?

TV1:n Ykkösaamun vieraana lauantaina 11.5. klo 10.05 on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kirsi Heikel haastattelee.

Niinistölle voi lähettää kysymyksiä osoitteeseen tv1.ykkosaamu@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella.

Lue seuraavaksi