1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulussa ammuttu yhtä henkilöä, ampujaa ei ole saatu kiinni

Ampumavälikohtaus tapahtui torstaina puoliltapäivin yleisellä paikalla.

ampumavälikohtaukset
Poliisiin logo poliisi univormussa
Tiina Jutila / Yle

Yhtä miestä on ammuttu torstaina ennen puoltapäivää Oulun Puolivälinkankaalla. Ilmoituksen hätäkeskukseen teki sivullinen henkilö, jolle uhri oli kertonut tapahtuneesta.

Paikalle hälytettiin useita poliisipartioita, ja Puolivälinkankaalta löydettiin mies, jolla todettiin ampumiseen sopivia vammoja ylävartalossa. Mies on toimitettu hoitoon. Hänen vammojensa vakavuus ei ole vielä tiedossa.

Ampuminen on tapahtunut yleisellä paikalla, mutta tiedossa ei ole, että ampumisesta olisi aiheutunut vaaraa muille kuin ilmoitetulle uhrille.

Varotoimenpiteenä läheisten koulujen oppilaita ja henkilökuntaa pyydettiin pysymään koulun sisällä, kunnes tilanne oli ohi. Koulujen ovet avattiin ennen yhtä iltapäivällä.

Epäiltyä ampujaa ei ole tavoitettu. Poliisi on eristänyt alueen. Teon motiivia ei tiedetä, mutta poliisin tiedossa ei ole, että ampuja olisi vaaraksi sivullisille.

Poliisi pyytää ilmoittamaan kaikki asiaan liittyvät havainnot hätäkeskukseen. Havainnoista tai asiaan liittyvistä tiedoista voi ilmoittaa myös poliisin vihjepuhelimeen 0295 416 194 tai poliisin vihjesähköpostiin vihjeet.oulu@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi