Tulipalo Helsingin Kinopalatsin isossa elokuvasalissa – massiivinen vesivahinko pudotti kattoakin, saleja saatetaan joutua sulkemaan

Sprinklerit sammuttivat öisen tulipalon automaattisesti, mutta vettä valui valtavasti rakenteisiin ja moneen kerrokseen.

Finnkino
Turun Kinopalatsin elokuvasali.
Pasi Mäenpää / Yle

Kinopalatsi Helsingin Kaisaniemessä on kärsinyt ison vesivahingon useiden satojen neliöiden alalla. Finnkinon elokuvateatterissa oli yöllä tulipalo teatterisalissa. Palomestari Samuli Saarioinen Helsingin pelastuslaitokselta arvioi, että kyseessä oli Kinopalatsin suurin sali.

Automaattinen ilmoitus tulipalosta Kaisaniemenkadulla tuli hieman ennen kello kahta yöllä. Teatteri oli tyhjillään.

Sprinklerit saivat tulen sammutettua ja savuvahingot rajoittuvat yhteen elokuvasaliin. Vettä on kuitenkin pässyt rakenteisiin, salin viereiseen aulatilaan sekä alempiin kerroksiin, joissa on muun muassa lisää saleja ja teknistä tilaa. Pelastuslaitoksen tehtäväksi osoittautui rajata vesivahinkoa.

– Teknisissä tiloissa kattoakin oli romahtanut alas, kun kipsilevy on kastunut, kertoo palomestari Saarioinen.

Hän arvioi, ettei kaikkia teatterisaleja voida toistaiseksi ottaa käyttöön. Kinopalatsi on yhteensä 10 salilla Helsingin toiseksi suurin elokuvateatteri Tennispalatsin jälkeen.

Varsinaisen tulipalon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.