Maailman toiseksi pisin mies vierailee Kainuussa – miehellä on lisäksi maailman suurin jalka

Brahim Takioullah vierailee muun muassa kouluilla keskustelemassa erilaisuudesta.

ihmiset
Brahim Takioullah tuntemattoman naisen vierellä.
Laetitia Derieux

Marokkolainen Brahim Takioullah saapuu Kainuuseen toukokuun 21. –23. päivä. Hän on maailman toiseksi pisin mies ja pituutta löytyy jopa 246 senttiä. Miehellä on myös maailman suurin jalka, kengännumero on 58.

Kajaaniin Takioullahin tuo 1700-luvulla elänyt pitkä mies, Paltaniemellä syntynyt Daniel Cajanus. Cajanuksen ja Takioullehin tarinoista löytyy paljon yhtäläisyyksiä: Molemmat ovat aikanaan jättäneet synnyinmaansa ja päässeet näkemään maailmaa hyödyntämällä erityistä ulkomuotoaan.

Vierailu on osa Daniel Cajanukselle omistettua kainuulaista kesää, joka huipentuu heinäkuussa Cajanus Jättiläisoopperaan.

Takioullah vierailee Kainuussa muun muassa kouluilla keskustelemassa erilaisuuden haasteita. Vierailuja on luvassa myös Paltaniemen kuvakirkossa ja tietenkin Cajanus-oopperan esityspaikalla Paltaniemen Eino Leino -talossa. Yleisöllä on mahdollisuus tavata Takioullah esimerkiksi Hotelli Valjuksessa järjestettävässä yleisötilaisuudessa.

Heinäkuun lopulla esitettävä Cajanus Jättiläisooppera on herättänyt laajasti huomiota ja yli 90 prosenttia lipuista on jo myyty. Oopperan tuottavat hollantilainen Zangstudio Haarlem ja kajaanilainen Vaara-kollektiivi. Oheisohjelmansa mukana Jättiläisooppera laajenee suuremmaksi kokonaisuudeksi, ja Kainuussa vietetään Cajanuksen kesää.