Neuvola-asioita voi selvitellä nyt myös chatin kautta Torniossa

Tornio on ainoa Lapin kunta, jossa on käytössä neuvolachat.

lastenneuvolat
Tornion neuvolan chat-palvelu
Osastonhoitaja Marianne Junes-Leinonen näyttää mistä Tornion neuvola-chat löytyy. Laura Valta / Yle

Tornion neuvoloissa on otettu käyttöön netissä toimiva chat-palvelu. Keskusteluikkunan kautta neuvolan asiakkaat voivat olla yhteydessä terveydenhoitajaan joko anonyymisti tai tunnistautumalla palveluun henkilökohtaisesti.

Chat-palvelu parantaa asiointia neuvolaan ja sen uskotaan myös helpottavan terveydenhoitajien työtä.

– Saamme hoidettua asioita niin, ettei ihmisen tarvitse tulla paikalle eikä meidän tarvitse miettiä mistä löydämme ajan tapaamiseen. On kiva, että meillä on tarjota tämä palvelu niihin asioihin, jotka voidaan hoitaa etänä, kertoo avoterveyden osastonhoitaja Marianne Junes-Leinonen.

Chatissä voi kysyä esimerkiksi neuvoja terveyteen ja rokotuksiin liittyvissä asioissa tai varata sekä muuttaa vastaanottoaikoja.

Tornion neuvola-chat palvelee maanantaista torstaihin kello 8-10 ja 12-14. Keskusteluikkunan ansiosta terveydenhoitaja on tavoitettavissa useammin kuin ennen, sillä aiemmin neuvoloiden soittoaika oli vain tunnin päivässä.

Tällä hetkellä Tornio on ainoa Lapin kunta, jolla on käytössään neuvolachat. Vastaavat palvelut ovat yleistyneet monissa muissa Suomen kunnissa parin viime vuoden aikana.