Kolmisenkymmentä tilaa kiinnostui Pelson vankilakarjasta – Tervolan Louen tila päätyi myös ilmoittautumaan kisaan

Maa- ja metsätalousministeriö harkitsee vielä, järjestääkö se geenipankkilehmien ja -lampaiden hoidosta tarjouskilpailun.

Lyhyet
Lapinlehmä laitumella Tervolan Louella.
Lappia-ammattiopiston maatalousyrittäjyyden yksikköä Tervolassa kiinnostaa lapinlehmien hoitajuus. Lapinlehmät ovat suomalainen alkuperäisrotu ja niitä on maassamme maidontuotannossa vain satoja.Ammattiopisto Lappia / Lea Ruotsalainen.

Lappia-ammattiopiston Tervolan Louen koulutila on nyt virallisesti ilmoittautunut Vaalan Pelson alkuperäiskarjan hoitajaehdokkaaksi.

Kaikkiaan geenipankkikarjan sijoituspaikaksi halukkaita tiloja on kolmisenkymmentä, kerrotaan maa- ja metsätalousministeriöstä. Ilmoittautumisaikaa oli vappuun asti.

Myös ainakin Kainuun ammattiopisto on päättänyt ilmoittautua Pelson vankilan karjan hoitajaehdokkaaksi.

Maa- ja metsätalousministeriö päättää nyt, järjestetäänkö karjan hoidosta vielä tarjouskilpailu vai valitaanko karjan sijoituspaikat suoraan ilmoittautuneista.

Esimerkiksi Lappia-ammattiopiston maatalousyrittäjyyden osaamiskeskus on Tervolan Louella on lähinnä kiinnostunut Pelson vankilan lapinlehmistä.

Vankilan lampaat saatetaan sijoittaa useaan paikkaan. Osa lampaista on lapinlehmien tapaan Suomen alkuperäisrotuihin kuuluvia suomenlampaita.

Uusi vankilarakennus Vaalaan valmistuu muutaman vuoden päästä ja samalla vankila muuttaa Pelsosta kunnan keskustaan. Tässä yhteydessä Rikosseuraamuslaitos luopuu karjanhoidosta.