1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ilkka Heiskanen

Näyttelijä Ilkka Heiskanen palkittiin merkittävästä teatterityöstä Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Teatterikerhon myöntämä Aku-patsas jaettiin lauantaina jo 66. kerran.

Ilkka Heiskanen
Ilkka Heiskanen
Aku-patsaalla palkittu Ilkka Heiskanen ohjaa Hämeenlinnan Teatterin Hiljaiset sillat-näytelmän.Heidi Kononen / Yle

Lukuisista televisiosarjoista, elokuvista ja radiokuunnelmista tuttu näyttelijä Ilkka Heiskanen on palkittu merkittävästä teatterityöstä Hämeenlinnassa.

Ilkka Heiskanen on tullut Hämeenlinnassa tutuksi nimenomaan teatterilavalta. Vuosi 2015 oli Sibeliuksen juhlavuosi ja Ilkka Heiskanen sai tuolloin pääroolin näytelmästä Sibelius – kohtalonyhteydet.

– Tuota roolia Heiskanen pitää urallaan yhtenä vaativimpana työnään, sillä omien sanojensa mukaan Sibeliusta ei voi näytellä kukkakedolla tepastellen, kertoo Hämeenlinnan Teatterikerhon puheenjohtaja Aarne Kauranen.

Sibeliuksen roolin jälkeen Ilkka Heiskanen on ollut joka vuosi mukana Hämeenlinnan Teatterin esityksissä. Rooleja on ollut muun muassa Miehiä ja ihmisiä sekä Arvoituksellisia muunnelmia -näytelmissä. Lavalla on nähty myös monologeja.

Monipuolinen lahjakkuus

Kuluvan näytäntökauden aikana Ilkka Heiskanen on ollut mukana kolmessa keskeisessä roolissa. Kahvi mustana -näytelmässä hän on viihdyttänyt katsojia kapteeni Hastingsinä. Hiljaisten siltojen ohjaajaksi hän hyppäsi lyhyellä varoitusajalla vain reilu viikko ennen ensi-iltaa.

– Varsinainen huikea ilotulitus Heiskaselta oli Verstas-näyttämöllä esitetty monologi Elmo, mikä kouraisi monen mahanpohjaa sangen yllättävästi, hehkuttaa Teatterikerhon puheenjohtaja Aarne Kauranen.

Aku-patsaan myöntämisperusteluissa kiitetäänkin Heiskasen monipuolisuutta ja verbaalista lahjakkuutta.

– Hän maalaa syvältä sielun kuvia, on työhönsä aidosti paneutuva ja ensimmäiset nuotit kertovat tulevan odotuksen.

Hämeenlinnan Teatterikerho luovutti Aku-patsaan Ilkka Heiskaselle lauantaina Hiljaiset sillat -esityksen jälkeen.

Lue seuraavaksi