Laukaan Urheilijoiden vähimmäistavoitteena uusia sarjapaikka Ykköspesiksessä – "Kyllä siinä olisi tarkoitus olla näiden kovien joukkueiden kannassa"

Laukaan Urheilijat avaa kautensa lauantaina Laukaan keskuskentällä Ulvilan Pesä-Veikkoja vastaan.

Laukaa
Toni Kohonen kuvassa
Toni Kohosen siirtyminen Sotkamosta Ouluun tuo lisäväriä alkavaan kauteen Ykköspesiksessä.Lehtikuva / Emmi Korhonen

Miesten Ykköspesiksessä ollaan keskisuomalaisittain uuden edessä, sillä Lievestuoreen kisan paikan Ykköspesiksessä otti haltuunsa Laukaan Urheilijat. Joukkueessa on runsaasti tuttuja nimiä Kisan viime vuoden joukkueesta. Tavoitteena on menestyä viime vuosia paremmin, sillä Lievestuoreella sarjapaikkaa jouduttiin uusimaan useampana syksynä karsintojen kautta.

– Kyllähän se tuon sarjan osalta on fakta, että siinä on se kolme sellaista selkeästi erottuvaa huippujoukkuetta. Sen jälkeen on aika tasaista massaa, ja kyllä siinä olisi tarkoitus olla näiden kovien joukkueiden kannassa. Mitä se sitten sijoituksena on, niin sen nyt näkee sitten mutta vähimmäisvaatimuksena on sarjapaikan säilyttäminen, arvioi Laukaan Urheilijoiden Ilkka Ylitalo.

Katetta Laukaan Urheilijoiden tavoitteille antavat muun muassa viime kaudella Superpesistä Haminassa pelanneen Pasi Rajalan tulo joukkueeseen sekä jokerikotiuttaja Olli Kiiverin liittyminen joukkueen vahvuuteen jo talviharjoituskaudella.

Lisämielenkiintoa alkavaan Ykköspesiskauteen tuo muun muassa Toni Kohosen siirtyminen Sotkamosta Ouluun.

– Näin Pattijoen kasvattina Oulua kohtaan on muutenkin jonkilainen viharakkaussuhde, mutta tottakai se tuo arvostusta koko sarjalle. Se osoittaa ja että Ykköspesiskin on kilpailullinen ja hyvä sarja, toteaa Ylitalo.

LU pelaa valtaosan kotiotteluistaan Jyväskylässä Hippoksella. Lisäksi Ykköspesistä nähdään Laukaassa sekä Lievestuoreella.