Metsä Groupin pääkonttorilla osoitettiin mieltä Kemin biotuotetehdasta vastaan – ilmastoaktivistit liimasivat itsensä kiinni toisiinsa ja maahan

Lauantaina Metsä Group pitää avoimen yleisötilaisuuden Kemin kauppatorilla.

Metsä Group
 Elokapina  Extinction Rebellion
Elokapina-ryhmä on osa kansainvälistä laajaa ilmastoliikehdintää, Extinction Rebellionina Elokapina Extinction Rebellion / Yle

Metsä Groupin pääkonttorilla Espoossa pidettiin varhain perjantaiaamuna mielenosoitus Kemiin biotuotetehdasta vastaan. Kymmenkunta ilmastoaktivistia liimasi itsensä kiinni toisiina ja maahan yhtiön pääkonttorin edustalla vastalauseeksi hankkeelle.

Heidän mielestään tehdashanketta ei voi toteuttaa ilmaston kannalta kestävästi eikä metsähakkuiden kasvattamista voi hyväksyä. Metsä Groupin viestinnästä todetaan, että erilaisten mielipiteiden esiin tuominen on odotettua.

Yhtiö pitää lauantaina yleisötilaisuuden

Metsä Group järjestää yleisötilaisuuden Kemin biotuotetehtaasta. Tapahtuma pidetään lauantaina Kemin kauppatorilla kello 10.00 - 15.00.

Yhtiön puolesta paikalla ovat muun muassa Metsä Fibren toimitusjohtaja Ismo Nousiainen ja projektipäällikkö Jari-Pekka Johansson. Lisäksi Metsäliiton liiketoimintajohtaja Juha Mäntylä kertoo kestävästä puunhankinnasta.

Paikalla on myös Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen.

Yleisö pääsee myös perehtymään puuautoon sekä sellun ja kartongin tuotantoon. Bussikierroksella on mahdollista tutustua tehdasalueeseen.

Metsä Group suunnittelee rakentavansa Kemiin 1,5 miljardin biotuotetehtaan, joka loisi 1 500 uutta työpaikkaa.