Hyppää sisältöön

Helsingin Kinopalatsi kastui massiivisessa vesivahingossa – Teatteri tänään kiinni, salien kuivattamisessa voi mennä viikkoja

Vesivahinko johtuu elokuvateatterissa yöllä syttyneestä tulipalosta, jonka teatterin sprinklerit sammuttivat. Noin puolet teatterin saleista kastui.

Tulipalon jälkeisen vesivahingon kuivatus suuressa elokuvateatterissa Kinopalatsissa Helsingin keskustassa voi viedä useampia viikkoja. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Finnkinon elokuvateatteri Kinopalatsi Helsingin Kaisaniemessä on suljettu tänään viimeöisen tulipalon jäljiltä.

Huomisesta lauantaista eteenpäin kolme kymmenestä salista palvelee STT:n tietojen mukaan normaalisti, mutta salit 1, 6, 7 ja 8 ovat pidempään suljettuina.

Tulipalo syttyi elokuvateatterin salissa numero 1. Teatterin sprinklerit sammuttivat palon, mutta sen myötä teatteri kärsi mittavan vesivahingon.

Finnkinon turvallisuuspäällikkö Henri Kurki kertoo, että poliisi oli aamupäivällä teatterilla selvittämässä paloviranomaisen kanssa palon syttymissyytä. Kurjen mukaan vaikuttaa siltä, ettei ole syytä epäillä ilkivaltaa. Teatteri oli palon syttyessä tyhjillään.

– Näyttäisi siltä, että tulipalo on saanut alkunsa sähköviasta, Kurki toteaa.

Pelastuslaitos sai automaattisen ilmoituksen tulipalosta Kaisaniemenkadulla hieman ennen kello kahta yöllä. Savuvahingot rajoittuvat yhteen elokuvasaliin.

Palosta johtuva vesivahinko on kuitenkin mittava. Vettä pääsi rakenteisiin, salin viereiseen aulatilaan sekä alempiin kerroksiin, joissa on muun muassa lisää saleja ja teknistä tilaa. Palomestari Samuli Saarioinen Helsingin pelastuslaitokselta kertoi yöllä Ylelle, että teatterin teknisissä tiloissa osa katosta oli jopa romahtanut alas, koska kipsilevy oli kastunut.

– Vesivahinko on tässä se harmillisin ja mittavin asia. Ykkössalista vesi kulkeutuu helposti alakerran muihin saleihin ja näyttää siltä, että noin puolet saleista on saanut vesivaurioita, Kurki sanoo.

Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Koko Kinopalatsi suljettuna ainakin perjantaina

Koko Kinopalatsi on suljettuna tänään perjantaina.

Kurki kertoo, että parhaillaan selvitetään vesivahingon laajuutta. Hänen mukaansa näkyviä vesivaurioita on tällä hetkellä saleissa numero 1,6,7 ja 8. Lisäksi vettä on valunut alakerrassa sijaitsevan myymälän taakse.

Kinopalatsissa on kymmenen salia, ja elokuvateatteri on rakenteeltaan jakautunut kahteen osaan. Kaisaniemenkadun puolella, eli niin sanotulla vanhalla puolella, sijaitsevat salit 2,3 ja 4. Mikonkadun puolella, eli teatterin uudemmalla puolella, sijaitsevat salit 1 ja 5–10.

Kurki arvioi, että vesivahingosta kärsinyttä puolta joudutaan pitämään kiinni pidemmän aikaa.

– Tällä hetkellä tehdään mittauksia, joiden jälkeen saadaan arvio siitä, kuinka kauan kuivatus kestään. Varmasti menee useampia viikkoja.

Kinopalatsi on Helsingin toiseksi suurin elokuvateatteri Tennispalatsin jälkeen. Finnkinon asiakaspalvelusta on otettu yhteyttä asiakkaisiin, joilla on ollut etukäteen varattuja lippuja Kinopalatsin tämänpäiväisiin näytöksiin.

– Asiakkaille on tietääkseni tarjottu toista vaihtoehtoa, tai palautettu rahat takaisin. Toki asiakkaat ovat ymmärtäneet, että kun tilanne on tällainen, niin silloin elokuvia ei vain voida esittää, Kurki toteaa.

Kurki ohjeistaa ottamaan yhteyttä Finnkinon asiakaspalveluun, jos asiakkailla on lippuihin tai näytöksiin liittyviä kysymyksiä.

Finnkinosta ei perjantaina haluttu kommentoida STT:lle vahinkojen rahallista arvoa.

Uutiseen päivitetty klo 15:17 tieto, että osa saleista avataan huomenna.

.
.