Loppilaiset pääsevät jatkossa maksusitoumuksella lääkäriin

Pihlajalinna Loppi tuottaa jatkossa maksusitoumuksella lääkäripalveluita Lopella.

Terveydenhuollon palvelut
Stetoskooppi lattialla
Juha-Pekka Laakio / Yle

Lääkäripalvelut selkiytyvät Lopella 13. toukokuuta. Tällöin Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä ja Pihlajalinna aloittavat yhteistyön Lopen lääkäripalveluiden osalta.

Tästä huolimatta loppilaisten on jatkossakin oltava ensin yhteydessä omaan terveysasemaansa. Terveysaseman sairaanhoitaja tekee hoidon tarpeen arvioinnin joko puhelimitse tai paikan päällä ja antaa kuntalaiselle tarvittaessa maksusitoumuksen.

Pihlajalinna Loppi tuottaa jatkossa maksusitoumuksella lääkäripalveluita, joihin kuuluvat yleislääkärin vastaanotto, tarvittavat laboratoriotutkimukset sekä raajojen ja keuhkojen röntgenkuvat.

Maksusitoumukseen kuuluu myös mahdollinen soittoaika, jossa kerrotaan tutkimusten tulokset. Maksusitoumuksen saatuaan asiakas varaa ajan Pihlajalinnan Lopen toimipisteestä.

Lääkärin vastaanottopalvelut ja laboratoriopalvelut ovat saatavilla Pihlajalinnan Lopen toimipisteessä Viertotiellä. Sen sijaan kaikki kuvantamistutkimukset tehdään Pihlajalinnan Hämeenlinnan toimipisteessä, joka sijaitsee Raatihuoneenkadulla.