Hovioikeus muutti Helvetin enkeleiden kerhotilaa ampuneiden tuomioita – päätekijä ehdottomaan vankeuteen, avunantaja vapautettiin

Helvetin enkeleiden Lappeenrannan kerhotilaa ammuttiin ohiajavasta autosta.

Ampumavälikohtaus
Hells Angels MC Carelia
Yle

Itä-Suomen hovioikeus on muuttanut Helvetin enkeleiden Lappeenrannan kerhon ammuskelijoiden tuomioita.

Kerhotilaa rynnäkkökiväärillä ampuneen miehen rangaistus koveni. Hovioikeus muutti 1 vuoden ja 9 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen ehdottomaksi vankeudeksi. Mies syyllistyi kahteen ampuma-aserikokseen ja vaaran aiheuttamiseen.

Hovioikeuden mukaan miehen syyllisyyttä lieventäviä perusteluja ei ole. Myös miehen aikaisempi rikollisuus edellyttää ehdotonta vankeutta.

Toisen miehistä hovioikeus vapautti kuuden kuukauden ehdollisesta tuomiostaan. Etelä-Karjalan käräjäoikeus oli tuominnut hänet avunannosta vaaran aiheuttamiseen.

Kolmannen tuomiostaan valittaneen miehen 1 vuoden ja 2 kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus jäi hovioikeudessa ennalleen.

Ampumisen taustalla kosto

Lappeenrannan Hyrymäen teollisuusalueella sijaitsevaa kerhotilaa ammuttiin ohikulkeneesta henkilöautosta toukokuussa 2018.

Kaikkiaan 11 laukauksesta kuusi lävisti seinän. Syyttäjän mukaan ampujien tarkoituksena oli tappaa, mutta käräjäoikeuden mukaan näyttö ei riittänyt. Yksikään laukauksista ei osunut rakennuksessa olleisiin ihmisiin.

Ampumisen taustalla oli halu kostaa aiemmin Imatralla tapahtunut pahoinpitely, jossa kaksi henkilöä oli yrittänyt estää yhtä ampumisesta epäiltyä puhumasta poliisikuulusteluissa. Kuulustelu koski kaupungissa kadonnutta henkilöä.

Hovioikeuden tuomio ei ole lainvoimainen vaan siihen voi hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.