Rauman kiistelty ex-kirkkoherra Sattilainen haluaa Uudenkaupungin seurakunnan johtoon

Rauman kirkkoherran paikalta eroamaan joutunut Seppo Sattilainen toimii tällä hetkellä Porin Teljän seurakunnan pastorina.

Rauma
Seppo Sattilainen kuvassa keskellä valkoisessa paidassa. Kaupunginvaltuuston kokous Raumalla 28.11.2016. Sattilainen myös pappi.
Ex-kirkkoherra Seppo Sattilainen (sd.) Rauman kaupunginvaltuustossa valkoisessa paidassa ja mustassa kravatissa.Antti Laakso / Yle

Rauman seurakunnan entinen kirkkoherra, nykyisin Porin Teljän seurakunnassa seurakuntapastorina toimiva Seppo Sattilainen hakee jälleen kirkkoherran paikkaa. Sattilainen on jättänyt hakemuksen Uudenkaupungin kirkkoherran tehtävään.

Sattilainen joutui eroamaan Rauman kirkkoherran paikalta kolme ja puoli vuotta sitten. Yhtenä taustatekijänä oli ajautuminen vakaviin ristiriitoihin seurakuntapoliitikkojen kanssa. Sattilainen on kiistänyt ongelmien johtuneen hänestä itsestään.

Ex-kirkkoherra on palannut Rauman seurakunnan toimintaan ja istuu tällä hetkellä Rauman seurakuntaneuvostossa ja -valtuustossa. Hän keräsi kirkkovaaleissa sosiaalidemokraattien listoilta 249 ääntä ja oli äänikuningas.

Myös kaupunginvaltuutettu

Seppo Sattilainen on myös Rauman kaupunginvaltuutettu. Hän on Porin Teljän pastoriksi siirryttyään hakenut useita muitakin kirkkoherran paikkoja, muun muassa Keski-Porin kirkkoherraksi, mutta ei ole tullut valituksi.

Sattilaisen lisäksi Uudenkaupungin kirkkoherran paikkaa hakee viisi muuta henkilöä, muun muassa Rauman seurakunnan kappalainen Valtteri Virta.

Kirkkoherra valitaan Uudenkaupungin seurakunnan kirkkovaltuustossa.