Yhdysvalloissa edustajainhuone hyväksyi apupaketin katastrofeista kärsineille alueille

Presidentti Donald Trump vastusti apupakettia.

Talouden pelastuspaketti
Presidentti Donald Trump kävelee lentokonettaan kohti.
Shawn Thew / EPA

Yhdysvalloissa edustajainhuone on hyväksynyt perjantaina yli 19 miljardin dollarin apupaketin luonnonkatastrofeista kärsineille alueille. Avunsaajien joukossa olisi muun muassa Puerto Rico, Kalifornia, Florida ja Iowa.

Apupaketin rahoitus on aiheuttanut kiistelyä puolueiden välillä.

Ennen äänestystä presidentti Donald Trump vaati republikaaneja torjumaan demokraattien esittämän aloitteen ja jatkamaan neuvotteluja hätäapupaketista, joka olisi tarkoitettu myrskyistä, metsäpaloista ja tulvista kärsineiden yhdysvaltalaisten avuksi.

Presidentin neuvoista huolimatta 34 republikaania äänesti demokraattien ehdotuksen puolesta. Äänestystulos oli lopulta 257-150.

Trump sanoi virheellisesti torstaina, että Yhdysvaltoihin kuuluva itsehallintoalue Puerto Rico olisi jo saanut 91 miljardia dollaria katastrofiapua vuonna 2017 saarta moukaroineen hurrikaanin aiheuttamiin tuhoihin. Kuitenkin Washington Postin faktantarkistus osoittaa, että Puerto Ricolle on luvattu puolet 91 miljardista dollarista, josta se on käyttänyt vasta 11 miljardia dollaria.

- Presidentin henkilökohtainen Puerto Ricon halveksunta ei saa enää olla erittäin tärkeän katastrofiavun esteenä, sanoi edustajainhuoneen määrärahakomitean demokraattipuheenjohtaja Nita Lowey.

Aloite siirtyy seuraavaksi republikaanienemmistöisen senaatin käsittelyyn.