1. yle.fi
  2. Uutiset

Kokoomukselta jyrkkä ei Pohjois-Porin jättikoululle, Reposaareen jättäisi vain pienimmät koululaiset

Kokoomuksen Porin valtuustoryhmän mielestä oppimistulokset heikkenevät hyvin pienissä tai suurissa kouluissa.

Pori
Lapsia mielenosoituksessa Reposaaren koulun puolesta.
Porin kouluverkkoa käsitellään tänään kaupunginhallituksessa. Valtuusto päättää asiasta kuun lopulla.Essi Peijariniemi / Yle

Kokoomuksen Porin valtuustoryhmä ei hyväksy kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen kouluverkkoesitystä Pohjois-Porin yhtenäiskoulun ja Reposaaren koulun osalta.

Porin kouluverkkouudistus jää huomattavasti aiemmin esitettyä pienemmäksi. Kaupunginjohtajan viime viikolla esittelemä päivitetty ehdotus toisi uudet koulurakennukset Pohjois- ja Länsi-Poriin. Lukioita ei yhdistetä. Myös Reposaaren koulu jatkaisi toimintaansa, samoin useimmat muut Porin alakouluista.

Ei jättikoululle

Pohjois-Poriin esitetty jopa tuhannen oppilaan koulu on kokoomuksen ivaltuustoryhmän aivan liian suuri.

– Siinä ei olisi mahdollisuuksia toteuttaa koulun yhteisiä toimintoja, vaan käytännössä samaan pihapiiriin muodostuisi erilliset koulut omine hallintoineen ja oppilashuoltopalveluineen. Muuten näin suuressa koulussa perheiden ja oppilaiden elämäntilanteiden tunteminen olisi vaikeaa, jopa mahdotonta, todetaan valtuustoryhmän kannanotossa.

Kokoomus esittää Pohjois-Poriin Vähärauman kaltaista ratkaisua. Kaupunginjohtajan esityksessä Vähälleraumalle tulisi 600 oppilaan alakoulu.

Reposaareen vain pienimmät koululaiset

Kokoomus ei hyväksy myöskään hyväksy sitä, että Reposaaren koulu jatkaisi toimintaansa. 1-6 luokkien mallissa ei kokoomuksen mukaan toteudu lapsen etu eivätkä opetuksen pedagogiset tavoitteet. Kokoomus jättäisi Reposaaren vain ykkös- ja kakkosluokkien oppilaat.

– Tämä ratkaisu turvaa elinkelpoisen toiminnan tulevaisuuteen. Tiloja voivat hyödyntää myös muut Reposaaren toimijat, valtuustoryhmän kannanotossa todetaan.

Porin kaupunginhallitus käsittelee kouluverkkoesitystä tänään. Valtuusto päättää kouluverkosta 27. toukokuuta.

Lue seuraavaksi