Tuureporinkadun puukottaja saatu kiinni – myös uhri epäiltynä rikoksesta

Tutkinnannjohtajan mukaan tekijää epäillään törkeästä pahoinpitelystä. Kuulustelujen aikana myös uhriin on kohdistunut rikosepäily.

Turku
Verinen puistonpenkki Turun Tuureporinkadulla.
Kalle Mäkelä / Yle

Poliisi on saanut kiinni Tuureporinkadun puukotustapauksesta epäillyn henkilön. Kiinniotto tehtiin huhtikuun alussa. Poliisi julkaisi epäillyn kuvan verkossa maaliskuussa.

– Kuvan julkaisun jälkeen saimme paljon vihjeitä. Poliisin oman tiedustelun ja yleisövihjeiden kautta saimme haarukoitua epäillyn tekijän, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Jussi Helesvirta.

Helesvirran mukaan kiinniotettu on myöntänyt teon. Häntä epäillään törkeästä pahoinpitelystä.

Tapahtumien kulku on kuulustelujen myötä tarkentunut. Samalla poliisi sai vahvistettua puukotuksen ja tor-verkossa tehdyn uhkauksen yhteyden.

Uhria epäillään ryöstöstä

Helesvirran mukaan myös puukotuksen uhri on epäiltynä ryöstöstä. Helesvirta vahvistaa, että puukotuksen uhri on ryöstänyt tapauksen yhteydessä puukotuksesta epäillyltä omaisuutta. Helesvirran mukaan puukotus ei kuitenkaan ollut kosto ryöstöstä.

– En avaa tarkemmin mitä on ryöstetty, mutta se liittyy käynnissä olleeseen huumekauppaan. Tilanne on edennyt nopeasti, Helesvirta toteaa.

Aikaisemmin tapausta tutkittiin tapon yrityksenä. Uhrin vammat olivat vakavia, mutta tutkinnassa esiin tulleen tapahtumien kuvauksen vuoksi epäilty rikos vaihtui törkeäksi pahoinpitelyksi.

Turussa Tuureporinkadulla puukotettiin noin 30-vuotiasta miestä helmikuussa. Uhri joutui sairaalahoitoon, mutta hän jäi henkiin.