Kemin biotuotetehdas kiinnosti satoja – bussiralli tehdaskierrokselle pyöri lähes tauotta

Tilaisuudessa keskusteltiin muun muassa puun riittävyydestä ja uuden tehtaan mahdollistamista tulevaisuuden biotuotteista.

Metsä Group
Kemin biotuotetehtaan yleisötilaisuus
Metsä Groupin biotuotetehtaassa kiinnostivat erityisesti työllisyysvaikutukset ja metsien riittävyys.Anna-Liisa Pennanen / Metsägroup

Metsä Groupin yleisötilaisuus Kemin biotuotetehtaasta keräsi satapäin väkeä Kauppatorille lauantaina.

Hankesuunnittelua koskevassa tilaisuudessa keskusteltiin muun muassa tehtaan vaikutuksista Kemiin niin rakennusvaiheessa kuin tuotannonkin aikana.

Keskustelua riitti myös puun riittävyydestä ja uuden tehtaan mahdollistamista tulevaisuuden biotuotteista.

Anna-Liisa Pennanen

– Rakennusaikana arvioidaan tarvittavan noin 10 000 henkilötyövuotta, josta yli puolet tehtäisiin Kemissä, toteaa biotuotetehdasprojektin viestintäpäällikkö Anna-Liisa Pennanen.

– Keskustelua riitti myös puun riittävyydestä ja uuden tehtaan mahdollistamista tulevaisuuden biotuotteista, Pennanen jatkaa.

Bussikierrokset tehdasalueelle suosiossa

Tapahtuman aikana ihmisillä oli mahdollisuus myös osallistua bussikierrokselle tehdasalueelle. Pennasen mukaan bussikierrokset osoittautuivat suosituiksi.

– Viisi bussia oli käytössä ja ne tekivät nonstoppina kierroksia koko tilaisuuden ajan. Kaikki bussit eivät aina olleet täynnä, jotta kierrokselle lähteville ei tullut kohtuutonta odotusaikaa.

Kävijöitä yleisötilaisuudessa oli kaikkiaan noin 750. Valtaosa heistä oli Kemistä, mutta paikalla oli kiinnostuneita myös Torniosta, Simosta, Iistä ja Oulusta.