Eurovaaliehdokkaan mainoskampanja aiheutti kymmenen maastopaloa Tanskassa

Ehdokkaan vaalijuna lennätti kipinöitä kuivaan maastoon.

Tanska
vaalimainos
Kuvakaappaus vaalikampanjasta.Kristian Pihl Lorentzenin kampanjasivusto

Tanskalaisen eurovaaliehdokkaan vaalitapahtuma on johtanut harmillisiin seurauksiin, kertoo Tanskan radio DR (siirryt toiseen palveluun).

Keskusta-oikeistolaisen Venstre-puolueen ehdokas Kristian Pihl Lorentzen järjesti eilen sunnuntaina mainostapahtuman, jossa hän kuljetti kannattajiaan vanhalla höyryjunalla.

Pihl Lorentzenin onnettomuudeksi höyryveturin piipusta lensi matkan aikana runsaasti kipinöitä, jotka sytyttivät matkan varrelle kaikkiaan kymmenen maastopaloa, joita palokunnat joutuivat sammuttamaan.

– Mikään palo ei ollut vakava, niitä voidaan kuvata pikkupaloiksi. Mutta jos niitä ei olisi havaittu ajoissa, olisivat ne voineet levitä laajemmalle, kertoo Keski- ja Länsi-Jyllannin poliisin valmiuspäällikkö Henrik Nielsen DR:lle.

Ainakin yksi paloista ehti polttaa 3 000 neliömetriä maastoa.

Pihl Lorentzen oli hankkinut junamatkalleen tarvittavat luvat. Kyseessä oli jo kolmas kerta, kun hän käytti historiallista junaa vaalikampanjassaan. Ehdokas pahoittelee aiheuttamaansa vahinkoa.

– Olen siitä harmissani. Olin hankkinut viranomaisten luvat junan kuljettamiseen. Junasta nousi kipinöitä, jotka sytyttivät paloja, mistä olen pahoillani.

Kampanjajuna kulki Jyllannin halki Struerista Bjerrinbrohon ja takaisin. Kyydissä oli ehdokkaan mukaan 300 ihmistä, joille tarjoiltiin kahvia ja olutta.