1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tienrakennus

Nellimintien tieurakka käy odotettua kalliimmaksi – lisälaskua yli kaksi miljoonaa euroa

Työmaalla uutta tietä Nellimiin rakennetaan yli 20 kilometriä. 1,5 vuotta sitten alkaneen työmaan pitäisi valmistua loppusyksystä.

tienrakennus
Louhintatöitä Nellimintiellä.
Keijo Heikkilä / Väylävirasto

Inarin Nellimintien peruskorjaukseen varattiin alun perin runsaat 11 miljoonaa euroa, mutta hinnaksi onkin tulossa noin 14 miljoonaa euroa.

– Lisälasku syntyy lähinnä siitä, kun alueen kalliota on jouduttu louhimaan odotettua enemmän, sillä kallio osoittautui liian pehmeäksi, Väyläviraston projektipäällikkö Keijo Heikkilä sanoo.

Lisäksi Väylävirastolta on saatu lisärahaa Nellim-joen sillan uusimiseen, jota ei ollut alkuperäisissä suunnitelmissa. Siltatyö maksaa noin 800 000 euroa.

Heikkilän mukaan Väylävirastolta löytyy rahaa kattaa ylimääräiset kustannukset.

Kelirikko odotuttaa

Tällä hetkellä Nellimintiellä valmistaudutaan murskaustöihin, mutta toden teolla työt jatkuvat, kun kelirikko on ohi ja vanha sorapintainen Nellimintie kantaa riittävästi kuorma-autoja.

Työmaalla uutta tietä Nellimiin rakennetaan yli 20 kilometriä. 1,5 vuotta sitten alkaneen työmaan pitäisi valmistua loppusyksystä. Töiden venymistä alkuperäisestä aikataulusta on ounasteltu jo aiemmin.

– Vielä ei ole täyttä varmuutta, että ehditäänkö kaikki saada valmiiksi ennen seuraavaa talvea, mutta lähdemme siitä että työmaa viedään loppuun ennen sitä, Heikkilä muotoilee.

Pääurakoitsija on GRK Infra Oy eli entinen Graniittirakennus Kallio Oy. Sama yhtiö voitti tarjouskilpailun myös Nellimin sillan rakentamisesta.

Rahat Nellimintien peruskorjaukseen tulivat eduskunnan myöntämästä väylien korjausvelkavaroista.

Lue seuraavaksi