Hyppää sisältöön

Presidentti myönsi hengenpelastusmitaleja – saajina muun muassa sankarisukeltaja Mikko Paasi sekä Esa Saarisen hengen pelastanut assistentti

Yhteensä hengenpelastusmitali myönnettiin seitsemälle ihmiselle.

Sukeltaja Mikko Paasi sai Thaimaan korkeimman kuninkaallisen kunniamerkin elokuussa. Kuva: Lillian Suwanrumpha / EPA

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt hengenpelastusmitalit yhteensä seitsemälle eri ihmiselle.

Suuri yleisö tietänee parhaiten mitalin saajista sukeltaja Mikko Paasin, joka auttoi vapaaehtoisena pelastamaan nuoria jalkapalloilijoita luolasta Thaimaassa viime kesänä.

Myös filosofi Esa Saarisen assistentille Jaakko Korhoselle myönnettiin mitali, kun hän auttoi Saarista puukottaneen miehen pysäyttämisessä. Saarista puukotettiin Espoon Otaniemessä maaliskuussa 2014, kun hän oli menossa pitämään luentoa.

Tasavallan presidentin myöntämät hengenpelastusmitalit luovutetaan maanantaina 20. toukokuuta Helsingissä Mikko Paasille, Jaakko Korhoselle sekä Torsti Kirvelälle.

Muut hengenpelastajat ovat jo saaneet tai ovat näinä päivinä saamassa mitalinsa omien aluehallintovirastoidensa jakamina sen mukaan, millä alueella palkitut asuvat.

Tässä lista hengenpelastusmitalin saajista:

  1. Jaakko Korhonen (henkirikokselta pelastaminen)
  2. Mikko-Pietari Paasi (onnettomuudesta pelastaminen)
  3. Sami Marko Juhani Hauta (onnettomuudesta pelastaminen)
  4. Seppo Johannes Kallio (avannosta pelastaminen)
  5. Torsti Heikki Kirvelä (tulipalosta pelastaminen)
  6. Tauno Alari Vuorisalo (avannosta pelastaminen)
  7. Raimo Oskari Korhonen(avannosta pelastaminen)

Hengenpelastusmitali annetaan tunnustukseksi erittäin rohkeasta tai neuvokkaasta hengenvaaran uhalla suoritetusta teosta, jolla toisen ihmisen henki on pelastettu uhkaavasta vaarasta.

Korjattu juttua siltä osin, että 20.5 mitalit luovutetaan Paasille, Korhoselle ja Kirvelälle. Muut hengenpelastajat ovat jo saaneet tai ovat näinä päivinä saamassa mitalinsa omien aluehallintovirastoidensa jakamina sen mukaan, millä alueella palkitut asuvat.

Lue lisää: