Saimaanharjun alakoulun oppilaat ja vanhemmat marssivat koulunsa puolesta: " Ei missään lopeteta kouluja siellä, missä on eniten väkeä"

Vanhempien mielestä Taipalsaaren vetovoima lapsiperheille romahtaa, jos alakoulu siirretään viiden kilometrin päähän kirkonkylälle.

Taipalsaari
Mielenosoittajia Saimaanharjun alakoulun säilyttämisen puolesta
Mikko Savolainen / Yle

Lapset ja heidän vanhempansa ovat tänään marssineet Taipalsaarella Saimaanharjun alakoulun säilyttämisen puolesta. Marssille osallistui noin 20 ihmistä. Mielenosoittajat marssivat Saimaanharjun alakoululta Taipalsaaren kirkonkylän koululle.

Kunta harkitsee Taipalsaaren alakoulun lakkauttamista ja oppilaiden siirtämistä Taipalsaaren kirkonkylän kouluun noin viiden kilometrin päähän.

Vanhempien mielestä alakoulun lakkauttaminen vähentää kunnan vetovoimaa erityisesti lapsiperheille.

– Ei missään lopeteta kouluja siellä, missä on eniten väkeä. Täällä on niin paljon lapsiperheitä, että jos täällä ei ole alakoulua, niin kyllä tämän alueen vetovoima häviää, mielenosoitusmarssia järjestämässä ollut Heli Parta sanoo.

Pitkä koulumatka

Parralla on itsellä viisi lasta, joista vanhin käy jo koulua Saimaanharjun alakoulussa. Nykyään koulumatka on alle kilometrin. Kirkonkylälle tulee matkaa vajaa viisi kilometriä. Pitkä matka huolestuttaa, vaikka kunta onkin luvannut koulukyytejä.

– Kyllä se huolestuttaa, jos joutuu viiden lapsen kanssa tekemään koulumatkat noin kauas, Parta sanoo.

Taipalsaaren kunnanvaltuusto käsittelee kouluverkkoratkaisua keskiviikkona. Kunnan johdon ehdotuksen mukaan Taipalsaarelle jäisi kirkonkylän ja Vehkataipaleen alakoulut. Saimaanharjulle jäisi kunnan ainoa yläkoulu.